28 / 04 / 2024

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Yapılan toplantıda, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün yediemin otoparklarına çekilip muhafaza altına alınan araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin yeniden düzenlenmesi teklifi değerlendirildi. Buna göre, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde on sekiz oranında zam yapılması karara bağlandı.

Bu kapsamda, araç çekme ücretinin 600 Türk Lirası'ndan 708 Türk Lirası'na  5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücretinin 600 liradan 708 liraya, ilave kilometre ücretinin ise 20 liradan 23,6 lira olmasına karar verildiği açıklandı.

Teklif kapsamında yedieminde yer alan otopark günlük ücret tarifesi ise motosikletler için 30 TL'den  35,4 TL'ye , otomobillerde ise 60 TL'den  70,8 TL'ye ayrıca, kamyonet, arazi taşıtı, minibüsler için 75 TL'den 88,5 TL'ye , kamyon ve otobüsler için 115 liradan 135,7 liraya, iş makineleri için ise 150 liradan 177 liraya yükseltilmesine karar verildi.

İstanbul da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

YEDİEMİN OTOPARKI NE DEMEKTİR?

Yediemin Otoparklarında bulunan hacizli araçların ekonomiye tekrar kazandırılması için hayata geçirilen düzenlemede geçtiğimiz sene uygulanmaya başlamıştı.. Yapılan bu uygulamaya göre, kişilerin borçları nedeni ile aracı haczedilen kişiler 10 gün içerisinde araçlarını Yediemin Otoparklarından alabilecekleri belirtilmişti.

ARAÇLAR NEDEN YEDİEMİNE ÇEKİLİR?

Bu süreçte, aracınızın çekilme nedeni yanlış yere park etme yada trafik sigortasını yaptırmama veya  icra iflas kanunu şeklinde olabilir ve çekilen araçlar otoparka götürülür.

YEDİEMİN ÜCRETİ KİME ÖDENMEKTEDİR?

Yedieminlik ücreti takip masraflarından olup, İİK'nun 59. maddesi ile "takip masrafları borçluya aittir. Alacaklı, yapılmasını talep ettiği bu masrafını ve ayrıca takip talebinde de bulunurken borçlunun 62 nci madde doğrultusunda yapabileceği itirazın kendisine tebliğ masrafını da avans olarak peşinen ödenektedir.

Yedieminlerde bulunan araçların satışında yeni düzenleme...

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

Araç satışında bugün büyük gün! Piyasa yüzde 30 olumlu etkilenecek

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön