23 / 05 / 2024

İstanbul'daki işsizlik oranı alarm sinyalleri veriyor

İstanbul'daki işsizlik oranı alarm sinyalleri veriyor

İstanbul'da yapılan bir araştıma metropolde yaşayan insanlar arasındaki işsizlik rakamlarının alarm verici düzeyde olduğunu ortaya koydu.



Araştırma raporu sunumunun ardından gerçekleştirilen panelde, İSPER Genel Müdürü Banu Saraçlar, “2018 sonrası yaşadığımız sancılı yıllarda istihdamda ciddi kayıplar oldu, özellikle kadın istihdamı daha çok etkilendi; İstanbul’da yaklaşık 200 bin kadın işgücü kaybı yaşandı; kadınların çalışma hayatına katılımları açısından 5 yıl geriye gidildi.” dedi.

İşte Banu Saraçlar'ın araştırmayla ilgili yaptığı açıklamalardan öne çıkan başlıklar:

ÜCRET EŞİTSİZLİĞİ VAR

Kadın çalışan ve kadın beklenti ücretleri de erkeklerin yüzde 16 gerisinde. İşsizlik konusunda merkezi hükümete büyük sorumluluk düşüyor. İBB’nin insan kaynakları politikalarının uygulanmasına katkı veren İSPER olarak, bizler de sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bölgesel İstihdam Ofislerimizde iş arayanların iş bulmalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca Enstitü İSMEK’lerde istihdama yönelik mesleki eğitimler veriyor, işsizlere vasıf kazandırıyoruz. Özellikle genç işsiz kadınlara yeni meslekler kazandırıyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön