28 / 04 / 2024

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.



AVRUPA YAKASI DAHA YOĞUN

Ekonomim.com'un haberinde görüşlerine yer verilen Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, zelzeleden sonra İstanbul’dan taşınmalaroın  çoğaldığına dikkat çekerken, "Sezonun az olduğu bu dönemde zelzele evvelinde hemen hemen her firmamızı günde 2-3 kişi ararken şimdi bu sayı ortalama 20 ila 25 kişiye yükseldi. 

"İMKANI OLSA YÜZDE 70’İ EVİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Kahramanmaraş depremi evveli vatandaşların önce oturdukları yerleri, sonra evlerini ciddi halde sorgulamaya başladığını söyleyen Tüm Girişimci  Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “Bu araştırmalar hem iç göçe hem de dış göçe sebep oldu” diye konuştu. Ipsos araştırmasının da bu isteğe dikkat çektiğini söyleyen Akdoğan, “Araştırmada insanların yüzde 60 ila 70’inin daha kuvvetli bir eve geçmek istediğini gösterdi. Yani ekonomik şartlar iyi olsa bu insanların önemli bir kesimi çok daha süratli bir halde müstakil bir yaşama, yada tepelere doğru daha kuvvetli binalara geçecektir. Fakat şu anda sadece ekonomik koşulları iyi olanlar bu hareketliliği yapıyor” dedi.

 


Geri Dön