11 / 05 / 2024

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.



"İSTANBUL'DAN ÇIKIŞ 20 YILIN ZİRVESİNDE"

6 Şubat’tan sonra eski yapıda çıkıp eşyasını depoya aktarmak isteyenlerin sayısının çoğaldığını söyleyen Hayatoğlu Nakliyat’ın sahibi Mehmet Bağlar, “Önceden haftada  2-3 kişi depolama için ulaşırken, şimdi son bir haftada bu sayı 30-40 vatandaşa yükseldi. Bunun yanında şehirlerarası taşıma da çoğaldı. Ege Bölgesi’ne yazlık bölgelere gidenler var. Ayrıca İstanbul’dan Kocaeli ve İzmit bölgesine çok  göç var. Eşyalarını götürmeyip gidecekleri yerlerde daha küçük yerlerde daha makûl ücrete ya da anne babasının yanında kalabiliyorlar” dedi.

Kadıköy’den Fenerbahçe, Kızıltoprak’tan özellikle çıkış olduğunu söyleyen Bağlar, İstanbul’a dönüşün ise zelzele bölgesi haricinde neredeyse hiç olmadığını söyledi. Bağlar, son 10 günde İstanbul’dan çıkışların neredeyse son 20 senenin tepesine çıktığını dile getiren Bağlar, talebin sürmesi durumunda genel olarak depolarda kısa 
zamanda yer kalmayacağını öne sürdü. Bağlar, İstanbul içindeki göçün ise Göktürk bölgesine doğru çoğaldığını, son bir hafta içinde bölgeye yapılan göçte yüzde 30 civarına yükseliş olduğunu söyledi.

Bunu yaptıysanız geçmiş olsun! 331 bin lira ceza ödeyeceksiniz

EYT'yi elde eden milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bu habere hemen bakın

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 


Geri Dön