07 / 05 / 2024

İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından risk yüksek olan İstanbul'dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 



NTV'de yer alan habere göre; Kırklareli'nin köylerindeki arsa metrekare fiyatları 1.500 TL seviyesine yükseldi. Bölgedeki emlakçılar ise arazi ve arsa arzında sorunlar yaşandığının altını çiziyor. 

Geçtiğimiz sene Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in de Trakya'dan arazi aldığı söylentilerinin ardından da fiyatlarda hareketlenme yaşandı. 

İstanbul dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Sabah gazetesindeki haberde yer verilen Endeksa rakamlarına göre; 6 Şubat tarihinde yaşanan afetin ardından depremden etkilenen şehirler ve çevre şehirlerde  stok önemli ölçüde düştü, fiyatlar ise  yükseldi. 

Depremin etkilediği şehirlerde satılmayı bekleyen konut stoku ortalama yüzde 53, kiralanmayı bekleyen stok adedi ise yüzde 59 azaldı. 

Depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay'da satılmayı bekleyen konut stoku yüzde 85, kiralık konut stoku ise yüzde 93 azalırken; satılık evlerin fiyatları yüzde 16, kiralar ise yüzde 56 yükseldi. 

İstanbul dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Malatya'da ise satılık konut stoku yüzde 93, kiralık konut stoku yüzde 95 azalırken; satılık ev fiyatları yüzde 33, kiralar ise yüzde 41 arttı. 

Çevre şehirler arasında gayrimenkul fiyatlarının en fazla etkilendiği şehirler Tunceli ve Kayseri olarak belirlendi. Tunceli'de satılık ev fiyatları yüzde 16, kiralar yüzde 1 yükseldi. Kayseri'de ise satılık ev fiyatları yüzde 13, kiralar yüzde 29 yükseldi. 

Çevredeki neredeyse tüm şehirlerde stok azalırken, Mersin'de satılık konut stoku yüzde 36, kiralık konut stoku ise yüzde 31 yükseldi. Özellikle Adana'daki depremzedeler başta olacak şekilde Mersin'de yazlık konutu bulunan kişilerin bu konutları kiraya veya satışa çıkarttığı bu sebeple de stoklarda artış olduğu ifade ediliyor. 

İstanbul dan deprem göçü arttı: O bölgede emlak fiyatları 3 katına çıktı! 

Depremin ardından konut satış fiyatlarının en fazla arttığı il Muğla, kiraların en fazla arttığı il ise  Ankara  olarak belirlendi. 

Muğla'da satılık konut fiyatları yüzde 13, kiralar yüzde 20 yükselirken; Ankara'da ise kiralar yüzde 26, satılık konut fiyatları yüzde 11 artış gösterdi. 

Edirneli emlakçılar kentte konut fiyatlarının üç kat arttığına dikkat çekti. Bu durumun hormonlu bir büyümeye sebep olduğu gündeme getirilirken, tüm stokların bitmek üzere olduğuda belirtildi. 

Şehir merkezinde konutu olanların yüksek kiralardan yararlanmak için konutundan çıkıp köydeki evine yerleşdiğine de dikkat çekildi.

Kırklareli'de ise hem 11 şehirdeki depremzedelerin hem de İstanbul'da yaşamaktan ya da depremden korkanların geldiğine vurgu yapılıyor. Geçtiğimiz sene köylerdeki arsa metrekareleri 300 TL seviyesindeyken, şu an 1.500 lirayı aştı. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

TOKİ Mart 2023 kuralarında son dakika! İl il ve peş peşe çekiliyor! Hemen konut ve arsa kuralarına bakın! 

Girişimci kadınlara müjde! 13 bin kadın girişimciye destek geliyor!


Geri Dön