11 / 05 / 2024

İstanbul’dan konutunu satan Avrupa yolunu tutuyor! Avrupa için fırsatlar doğuyor!

İstanbul’dan konutunu satan Avrupa yolunu tutuyor! Avrupa için fırsatlar doğuyor!

İstanbul’da emlak fiyatları Avrupa ile yarışır hale geliyor. Hal böyle olunca da T.C vatandaşlarının yurt dışında konut alma eğilimlerinde artış olduğu gözlemlendi. İşte detaylar!



Yurt dışında ev almanın en büyük nedenin yatırım yapmak olduğunun dışında AB ülkelerinde serbest dolaşımları kazandırmak olduğunu söyleyen Narazan, bu dönemde Türk vatandaşlarının Golden Visa'ya ilginin yoğun olduğunu aktaran, Narazan program ayrıntılarını şu şekilde açıkladı;

“Altın Vize İspanya, Portekiz, Yunanistan ve ek olarak da Malta'yı içine alıyor. Bu dört ülke için gayrimenkul yatırımı yapan kişiler, oturma izni ve aynı zamanda da vatandaşlık alabilir. Sağlanan haklardan yatırımcının eşinin dışında  21 yaşından küçük ya da öğrenim gören çocukları ve bakmakla yükümlü olduğu ebeveynleri de faydalanabilir. Yatırım tutarları Yunanistan'da 250.000 Euro'dan, Portekiz'de 280.000 Euro'dan başlamaktadır. İspanya'da 500 bin avroya kadar ulaştı."

Türkiye'de konut satış fiyatlarının artış rekoru kırdığını ifade eden Narazan, son zamanda Türkiye'de yatırım amaçlı aldığı gayrimenkulleri satan ve daire alan Türk vatandaşlarının sayısının arttığına dikkat çekiyor. Narazan, konu hakkında; "Portekiz'de 280.000 Euro'ya daha büyük bir ev alabilirsiniz. Küçük çocuklu aileler yüzde 80'in üzerinde Portekiz'i seçiyor. Yunanistan ve Karayipler de ilgi çekiyor” şeklinde konuştu.

‘GOLDEN VİSA’YI ASKIYA ALMA DURUMU!

Dünyada ve Türkiye'de tercih edilen uygulama Golden Visa uygulaması, Avrupa'yı sarmış olan ekonomik krizdeki etkileri hafifletmeye başladı. Ama, bazı ülkeler son zamanlarda bu uygulamayı tekrardan gözden geçirdiler. Portekiz'in bu ülkeler arasında başı çektiğini vurgulayan Teuta Narazan, şu değerlendirmede bulundu;

"Tahmini tarih yaz sonu. Yani Portekiz'deki yatırım fırsatından faydalanmak ve Golden Visa'yı almak için yalnızca birkaç hafta kaldı. Potansiyel yatırımcılar, Portekiz'deki fırsatı kaçırmamak için hızlı hareket etmelidir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön