Kent Haberleri

İstanbulkart’ı olanlara müjde! 300 TL ödeme yapılacak

İstanbul'da ulaşımda ödeme sıkıntısı yaşayan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) müjde geldi. Şehir içi toplu ulaşım ücretini ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için 300 lira ödenmeye başlandı.Ulaşımı ücretini ödemekte zorlanan vatandaşlar için ‘Ulaşım Destek Paketi’ kampanyası başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) faturalarını ödeme zorluğu çeken vatandaşlar için hayata geçirdiği ‘Askıda Fatura’ uygulamasının kapsamı genişletildi. Ulaşımı ücretini ödemekte zorlanan vatandaşlar için ‘Ulaşım Destek Paketi’ kampanyası başlatıldı.

İstanbul’da ‘Askıda Fatura‘ için 61 milyon 193.970 lira, ‘Aile Paketi Desteği’ için 13 milyon 380.450 lira, ‘Anne-Bebek Destek Paketi’ için 9 milyon 661.000 lira, ‘Eğitim Destek Paketi’ için 7 milyon 231.500 lira ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

ŞİMDİ DE 300 TL ULAŞIM DESTEĞİ VERİLECEK

Milyonlarca İstanbulluya ulaşan 4 destek paketine bir de ‘Ulaşım Destek Paketi’ eklendi.  Şehir içi toplu ulaşım ücretini ödemekte zorlanan vatandaşlar için 300 lira ödenmeye başlandı. Ödemeler ihtiyaç sahibi vatandaşın İstanbulkart’ına yatırıldıktan sonra SMS ile bilgi verilecek.

Ulaşım Destek Paketi kapsamında bu ay bekleyen destek paketi sayısı 97 bin 175. Bu ay eşleşen destek paketi ise 9 bin 607 olarak açıklandı. Son 15 günde 2 milyon 882.00 lira ödeme yapıldı. Kampanyaya destek olmak isteyenler https://askidafatura.ibb.gov.tr/ulasim-destek sitesi üzerinden katkıda bulunabilir.

İstanbul’da 4 farklı sosyal yardım paketi ile zor durumdaki vatandaşlara ulaşılıyor. Bu paketler ‘Askıda Fatura‘, ‘Aile Paketi Desteği’ ‘Anne-Bebek Destek Paketi’ ‘Eğitim Destek Paketi’

Bu paketlere ek olarak şimdi de ulaşım destek paketi ile toplu ulaşım ücretlerini karşılamakta zorlanan vatandaşlara destek sağlanacak. Ulaşım destek paketi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 300 lira ulaşım desteği ödemesi yapılacak.

Uygulama şöyle işliyor: İhtiyaç sahipleri ile yardımseverleri buluşturan bir platformda yardımlar gerçekleşiyor ancak yardım alan yardımı kimden aldığını, yardım eden de kime yardım ettiğini bilmiyor. İhtiyaç sahiplerini rencide etmemeye özen gösterilerek yürütülen bu yardım kampanyasına çok sayıda yardımsever katkı veriyor.

Faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar ödeyemedikleri faturaları sisteme yüklüyor. Hayırseverler de ödemek istedikleri faturayı seçip ödemeyi yaparak hem ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş oluyor hem de kimse kimseyi tanımadığı için herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.

 

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber! Yeniden zam geldi!

Emekli promosyonunda çılgınlık sınır tanımıyor! İşte Yapı Kredi Bankası’nın verdiği o rakam!