29 / 04 / 2024

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?

Çılgın proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul için geri sayım başladı. 26 Haziran'da temeli atılacak projede çevre halkı oldukça heyecanlı.



Asrın projesi Kanal İstanbul Projesi'nin ilk köprüsünün temeli atılıyor. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; temel atma işleminin yapılacağı bölgede hafriyat çalışmaları devam ediyor. Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi ve Başakşehir Şamlar Mahallesi arasında olan şantiyede 26 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla temel atma işlemi gerçekleşecek. Hayata geçirilecek Kanal İstanbul Projesi İstanbul ve boğaz trafiğini rahatlatacak. 

Çılgın projenin hayata geçeceği bölgede yaşayan vatandaşlar da proje için oldukça heyecanlı. Bölge halkı proje için şu açıklamalarda bulundu: 

SAZLIBOSNA MAHALLE MUHTARI OKTAY TEKE: "Kanal İstanbul'un bize bir zararı yok. Burası Türkiye'nin en lüks yerlerinden biri olacak. Kanal İstanbul Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacak bir projedir. Yüzyıl sonrasına baktığımızda çok olumlu bir proje olduğunu görmek mümkün. Çocuklarımız, torunlarımız için heyecanlıyız, gururluyuz. Sadece Sazlıbosna'yı değil, Türkiye'yi ilgilendiren bir proje. Bu kanal, İstanbul'un kalbi olacak."
 
SEMİH DEMİRBAY: "Kanal İstanbul, mahallemiz açısından da Türkiye açısından da iyi bir proje. Bu sayede iyi bir geleceğimiz olur inşallah. Bu proje ile birlikte yeni bir yaşam bizi bekliyor. Ben Kanal İstanbul'un olmasını istiyorum."

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?

KARAYOLLARI 1. BÖLGE MÜDÜRÜ TURGAY ÇOLAK: "Kanal İstanbul çalışmaları kapsamında Başakşehir-Kayaşehir-Bahçeşehir yolu üzerindeki geçişi sağlayacak Sazlıdere köprüsünün şantiyesinde çalışmalarımız 29 Mayıs'ta başlamış olup hem batı hem doğu pilonunda hızlanarak artmaktadır. Şu anda şantiyemizde 165 personelimiz çalışmakta. Köprüyü, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayıp hizmete alacağız."

Çevre dostu proje olacak

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne uzanacak şekilde planlanan su yolu projesi i Kanal İstanbul projesi için inşa edilecek ilk köprünün detayları da açıklandı. 26 Haziran'da temeli atılacak projede ilk köprü, "gergin eğik askılı" olarak Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi Başakşehir- Bahçeşehir-Nakkaş Kesimi (bağlantı yolları dahil) işi kapsamında, Sazlıdere geçişinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak şekilde yapılacak. 1.618 metre uzunlukta olacak köprü trafiğe 2x4 şeritli olarak hizmet sağlayacak. Köprünün platform genişliği ise  46 metre olacak. Tasarımda "Diamond" geometrisi yer alacak köprünün yüksekliği 196 metre olacak. 

İstanbullular Kanal İstanbul için ne diyor?

"Muhalif olmak için esere karşı çıkıyorlar"

YILMAZ BARLAS: "Cumhurbaşkanımız her zaman Türkiye'nin güçlü bir devlet olmak için çağ atlayacağını, atılım yapacağını söylüyor. Bunun için bu projenin yapılması gerekiyorsa olacak. Bu projenin faydaları var. Bizler için, köyümüz, hükümetimiz ve devletimiz için iyi olacak. Sırf muhalif olmak için yapılan eserleri de görmüyorlar."

MAHİR ÇETİN: "Mahalleli olarak Kanal İstanbul'un yapılmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimiz uygun görmüşler biz de destekliyoruz. Bu projeye karşı olanlar her şeye karşı çıkıyor zaten"

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!


Geri Dön