07 / 05 / 2024

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

1 ve 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlenen rapora göre, 1.2 milyon civarındaki konuttan 491 binini hasar alacak.



"Hasar alacak binaların yüzde 90'ı güçlendirmeyle kurtarılabilir."

Sinan Türkkan, İstanbul'da muhtemel deprem senaryolarının sürekli dillendirildiğini ve şiddetli bir deprem beklendiğini anımsatarak, şu çağrıda bulundu:

"Vatandaşlarımızdan isteğimiz binalarına bir an önce depreme karşı dayanıklılık testi yaptırmaları ve hasar alması beklenen konutları bir an önce güçlendirmeleri. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, konuyla ilgili tüm ilim insanları güçlendirmenin ne kadar önemli ve hayat kurtarıcı olduğunu belirtiyor. Bütün konutları dönüştürmek mümkün değil, buna gerek de yok. Önceliğimiz daha az maliyetle ve daha kısa sürede güçlendirmek, mümkün değilse dönüştürmek."

İstanbullulara büyük deprem uyarısı: Binalarınızı bir an önce güçlendirin!

Türkkan, İstanbul'da şiddetli bir deprem olması halinde fazla ağır hasar alması beklenen binaların dönüştürülmesi gerektiğini, ağır hasar alması beklenen binalarınsa dönüşümle mi yoksa güçlendirmeyle mi kurtarılabileceğine inceleme yaparak öğrenilebileceği bilgisini paylaştı.

Sinan Türkkan, "Orta ve hafif hasar alacak binalar ise güçlendirmeyle çok rahat kurtarılabilir. Hasar alacak binaların yüzde 90'ını oluşturan ve sayıları 438 bin adedi bulan bu binalarda 5,6 milyon kişinin yaşadığı düşünülüyor. Vatandaşlarımız lütfen ihmal etmesin. Binasını bir an önce güçlendirsin veya dönüştürsün." dedi.


Geri Dön