16 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlattıkların dikkat çekerek, maliyetin yarısının devlet tarafından, diğer yarısının hak sahipleri tarafından karşılanacağını duyurdu. 



"İstanbul’un şehircilik tarihinde yeni bir sayfa açacağına inandığım iki müjdemizi paylaşacağız" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdemizin adı kentsel dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyasıdır" diyerek dönüşüme giren evin maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. 

"Diyelim ki iki oda bir salon evini yeniden yapmak isteyen vatandaşımızın önüne 1.5 milyon lira bir maliyet çıktı. Bunun 750 bin lirasını biz hibe olarak vereceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan, devletin karşılayacağı kısım 120 metrekare büyüklüğündeki üç oda, bir salon, evi için olması halinde ise 1 milyon 800 bin TL'nin yarısına tekabül eden 900 bin TL'ye yükseleceğini belirtti. 

Açıklamasında "Vatandaşımızın kendi koyacağı kısım ise borçlanacaksa ona da çeşitli kolaylıklar sağlayacağız. Örneğin, bu vatandaşımız yüzde 0,79 faizle on yıl vadeli kredi kullanabilecek" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın yüzde 10’nu peşin, kalanı on yıl vadeli olarak ÜFE, TEFE, memur, maaş artış oranlarından düşük olanını geçmeyecek şekilde güncellenecek rakamlarla borcunu ödeyebileceğini söyledi. 

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

"Bu yöntemle yüzde 10’nu peşin ödenen 750 bin liralık borçlanma için aylık taksit 5 bin 625 TL,  900 bin liralık borçlanma için aylık taksit 6 bin 750 TL seviyesinde olacak" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu dönüşümlerin TOKİ üvencesi ve kalitesiyle gerçekleştirerek herhangi bir istismara veya tereddüde yer bırakmayacaklarının da altını çizdi. 

Evini parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlerin 0.74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin Türk Lirası kredi kullanabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız bu şekilde İstanbul’da dönüşüm ihtiyacı olan 1.5 milyon konuttan durumu acil olan 300 binini, 200 bini yerinde, 100 bini rezerv alanlarda olacak şekilde bir yılda tamamlamaktır" diye konuştu. 

İstanbul'da 5 sene içinde depreme dayanaksız bina bırakmamakta kararlı olduklarına vurgu yapan Erdoğan, Önümüzdeki çarşamba günü başvuruları başlayacak kampanyanın ayrıntılarının bakanlık tarafından ilan edileceğini belirtti. 

Erdoğan ikinci müjdeyi de “İstanbul’da kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz” diyerek duyurdu. 

Akaryakıtta bayram müjdesi! Benzin, motorin, LPG hangi ilde kaç TL? BP, Opet, PO 22 Nisan 2023 fiyat listesi...

Altın tam şaha kalktı derken beklenmeyen düşüş! 22 Nisan altın fiyatları ne kadar oldu? Canlı altın fiyatları 

'300 lira artacak' diyerek uyardı! İslam Memiş'ten altın için kritik tahmin

 


Geri Dön