10 / 05 / 2024

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Megakent İstanbul'un Sultanbeyli, Ümraniye, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde imar izni 20 kata yükselirken, Bakırköy'e verilmemesi dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; planlara en büyük itirazı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "Bakırköy deprem riski altında yaşıyor. Binaların yaşı 56-57 yılı bulmuş durumda. Binaların eski olması, deniz kumuyla, yetersiz beton ve demirle yapılmış olması nedeniyle yenilenmeye ihtiyacı var" şeklinde konuştu. 

"Bakırköy halkı ilave 1 kat imar artışı olsun derken dağ fare doğurdu, sonuç alınamadı" diyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy halkının zengin olmadığına vurgu yaparak, çoğunun emekli olduğunu ve neredeyse asgari ücretin altında geliri olan insanlar olduğunu dile getirdi. 

İstanbul un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

"Uzun yıllar borçlanarak emekli maaşı ile binalarını yenilemeleri mümkün değil. Bir tek olanak vardı artı 1 kat. Onu da ne yazık ki vermediler" ifadelerini kullanan Kerimoğlu, Sultanbeyli, Ümraniye, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ilçelerinde imar artışının kat be kat fazla verildiğini belirtti. 

Bülent Kerimoğlu, konuya ilişkin "Bakırköy'de 1 ilave kat vermek istemeyenler sahilde 20 katlı binaların yapılması izin verdiler" açıklamasında bulundu ve planda demiryolunun güneyindeki Cevizlik, Sakızağacı, Yenimahalle ve Zeytinlik mahallelerine hiç imar hakkı verilmediğine dikkat çekti.

İstanbul un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Demiryolunun kuzeyindeki Kartaltepe, Zuhuratbaba ve Osmaniye'ye 1 kat imar artışı verildiğinin altını çizen Kerimoğlu, bunun da şarta bağlandığını aktardı. 

"En az 4 bloktan oluşan alanlar ve en az 2 bin metrekare büyüklüğündeki arsalardaki binalar yıkılıp yeniden yapılırsa 1 kat artış veriliyor" diyen Kerimoğlu, bu mahallelerdeki parsellerin ortalama büyüklüğünün 350-400 metrekare olduğunu ve en az 6-7 parselin  bir araya gelip mutabakata varması gerektiğini aktardı. 

Konuyla ilgili olarak, "Bir apartmanda 40 yıldır komşu olan 10 aile bile bir araya gelip bu işi yapamıyorken 7 apartmanda 70-100 ailenin bir araya gelip bunu yaptırması mümkün değil. Bakırköy halkının ancak yüzde 5'ini ilgilendirecek bir imar artışı yaptılar" açıklamasında bulunan Kerimoğlu, daha önce tekstil fabrikalarının bulunduğu Çırpıcı Deresi yatağındaki imarsız bir arazi için yapılan millet bahçesi düzenlemesine de itiraz ettiklerine vurgu yaptı. 

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Altın frene bastı! Resmen tepetaklak oldu! Elinde altını olanlar acilen baksın! 12 Aralık 2022 altın fiyatları

65 yaş aylığı, engelli aylığı ve evde bakım maaşında zam depremi! Ocak maaşları peş peşe hesaplandı! Şimdi bakın!


Geri Dön