27 / 04 / 2024

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat!

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat!

Uzun süredir beklenen İstanbul depremiyle ilgili öngörülerini açıklayan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan, Marmara'da 3 farklı deprem beklendiğini açıkladı. Ercan, İstanbul'da olası bir depremde en çok hasar görecek ilçeleri ve en riskli ilçeleri anlattı...



Uzun süredir beklenen İstanbul depremiyle ilgili öngörülerini açıklayan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan, Marmara'da 3 farklı deprem beklendiğini açıkladı. 

Sabah'tan Ersel Yıldırım'ın haberine göre; Ercan, depremde en riskli olan ilçeleri de açıkladı. Marmara'daki depremin etkisinin çok büyük olacağına vurgu yapan Ercan, "Kuzey Marmara özelinde büyüklüğü 6.7 ile 7.0 arasında değişecek üç farklı deprem olacak" dedi.

PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN'DAN SON DAKİKA İSTANBUL DEPREMİ UYARISI!

Ercan, "Marmara Bölgesi'ndeki depremin üç farklı şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Hem Kuzey Marmara özelinde büyüklüğü 6.7 ile 7.0 arasında değişecek üç farklı deprem olacak. Bu depremler aynı anda da olabilir farklı zamanlarda da olabilir. Tıpkı 1999 Gölcük depremi gibi farklı tetiklemelerle sarsıntılar olacak. Depreme hazırlık yapmak için kesinlikle yenileme çalışmaları yapılmalı" açıklamasında bulundu.

"MARMARA'DA DEPREMİN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK OLACAK!"

Sabah.com.tr'nin sorularını cevaplayan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremle birlikte deniz kenarında yaşayan vatandaşların tehlike altında olacağına vurgu yaparken bazı ilçelerde depremin çok daha büyük şekilde hissedileceğinin altını çizdi. 

BEKLENEN DEPREMDE EN RİSKLİ YERLER NERESİ? SEFAKÖY, KÜÇÜKÇEKMECE, FATİH...

Fatih'ten başlayan hatta dikkat çeken Ercan, deniz kenarındaki Fatih hattındaki eski evlerin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken Zeytinburnu, Merter, Sirkeci hattının da riskte olduğunu kaydetti. 

BAKIRKÖY, ATAKÖY, YEŞİLKÖY VE BEYLİKDÜZÜ RİSK ALTINDA!

Beklenen İstanbul depreminde en riskli bölgelerin Marmara kıyılarındaki yerler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, özellikle Bakırköy, Ataköy, Florya, Şenlikköy, Yeşilköy, Yeşilyurt hattının deprem bölgesi olduğunu belirtti. 

Ercan, ayrıca Küçükçekmece ilçesinin de Avcılar ile birlikte en riskli ilçelerden olduğunu dile getirdi. 

EN RİSKLİ İLÇE AVCILAR!

1999 Gölcük depreminde en çok zarar gören ilçelerden olan Avcılar'ın daha sonra güçlendirildiğini fakat hala yıkılma tehkikesi olan birçok bina bulunduğunu belirten Övgün Ercan, Beylikdüzü'nde yeni bir yapılanmanın olduğunu fakat sahil kısımlarının depremde risk altında olacağını kaydetti. 

BABAESKİ, ÇERKEZKÖY, SİLİVRİ, TEKİRDAĞ DA RİSK ALTINDA!

Beklenen üç depremin birinin de Tekirdağ'da gerçekleşeceğine vurgu yapan Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, oradaki depremin etkisinin 24 atom bombasının gücüne eş olacağına dikkat çekti. 

Ergin Ulutaş'tan İstanbul depremi uyarısı! 

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!


Geri Dön