27 / 04 / 2024

İstanbul'un dik yokuşlarına yürüyen merdiven geliyor!

İstanbul'un dik yokuşlarına yürüyen merdiven geliyor!

İBB, İstanbul’un yaya yokuşları için önemli bir proje hayata geçiriyor. Özellikle engelli ve yaşlıları mutlu edecek projeyle yokuşlara yürüyen merdiven yapılacak. İhaleye açılan proje ilk etapta Beyoğlu, Fatih ve Eyüp’teki 3 yokuşta başlatılacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, özellikle engelliler ve yaşlılar için büyük sorun olan Megakent’in yaya yokuşlarına yönelik önemli yeni bir proje hayata geçirecek. 

İBB’nin hazırlıklarını kent genelinde başlattığı ve ihalesini açtığı projeyle yokuşlara yürüyen merpen yapılacak. İBB Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün İstanbul genelini kapsayan ihalesine şimdilik 3 yokuşa yürüyen merpen yapım işi kondu.

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre,  23 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak olan ihaleye göre, 3 yürüyen merpenden biri, Beyoğlu’nda olacak. Salıpazarı’ndan Cihangir’e çıkan “Enli Yokuşu” adlı, beton merpenli yaya sokağında yürüyen merpen çalışacak. 

Meclis-i Mebusan Caddesi’ni İlyas Çelebi Sokağına bağlayan merpenli yokuş yaklaşık 85 metre uzunluğunda. Beton merpenleri gökkuşağı renklerine boyanmaya başladığı yakın geçmişte, “Enli Yokuşu” merpenleri de boyanmış, medyada yer almıştı.


Geri Dön