10 / 05 / 2024

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz!

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz!

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşa edilecek lüks projenin imar planları Danıştay tarafından iptal edildi ancak inşaat sürüyor. İşte Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki son durum...



SÖZCÜ, bugün projede incelemelerde bulundu ve imar planı olmayan arazide tam ortasında çok sayıda işçi, kalıp ustası ve araç ile hummalı bir şekilde inşaat faaliyeti sürdürüldüğünü belirledi. 

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi’nde 13 bin 199 metrekarelik 2011 ada 29 parsel ile 18 bin 686 metrekarelik 271 parsellerde konumlanıyor. Sözcü'den İsmail Şahin'in aktardığına göre; bu alanlar için hazırlanan ticaret-konut imarlı planlarına TMMOB Şehir Plancıları Odası ile TMMOB Mimarlar Odası tarafından 2013'te dava açılmıştı. 2014'te de CHP milletvekilleri ve parti yöneticileri projeye tepki göstermişti. 

İstanbul un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz! 

2019'da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi tarafından planı iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, karara itirazda bulundu ve Danıştay’a giden davada istinaf mahkemesinin kararı 1 Aralık 2021 tarihinde onaylanarak, imar planı iptal edildi. 

Danıştay’ın iptal kararından önce 8 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projede sahip olduğu payı, 2 milyar 80 milyon Türk Lirası bedelle yapım ihalesini kazanan ortaklıkta yer alan Yapı ve Yapı'ya sattı. Yapı ruhsatlarının alındığı ve kat irtifaklarının kurulduğu proje için  imzalanan protokol kapsamında, İBB arazideki hissesini değil projede bulunan 536 bağımsız birimdeki paylarının satışını gerçekleştirdi. 

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

KİPTAŞ'tan Etiler'e komşu yeni proje geliyor!

Four Seasons Etiler projesinde düğmeye basıldı! İşte Four Seasons Etiler projesiyle ilgili tüm ayrıntılar! 


Geri Dön