06 / 05 / 2024

İstanbul'un incisi Martha Koyu, özel kişilere kiralanacak! 

İstanbul'un incisi Martha Koyu, özel kişilere kiralanacak! 

Madam Martha Koyu, İstanbul'un Burgazadası'nda bulunan ve 1. Derece sit alanı olan bir turistik bölge. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ise koyu yeniden kiralamak için açık teklif usulü ile ihaleye çıkacağını duyurmuş oldu.



İstanbul'un incisi Burgazada'nın Madam Martha Koyu, 1. Derece sit alanı olmasıyla dikkat çekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu özel koyu yeniden kiralamak için açık teklif usulüyle ihaleye çıkıyor. İhale 8 Mayıs (Çarşamba) günü saat 10:00'da gerçekleşecek ve muhammen bedeli aylık 150 bin TL olarak belirlendi.

TARİHİ YOLCULUK: 2006'DAN BUGÜNE

Artı Gerçek’ten Yaprak Akbaba’nın haberine göre Adada bulunan 56 dönümlük arazi, 2006'da Hazine'ye ait bir arazi ile trampa edilerek Silahtarağa Vakfı'na devredildiği ifade edildi. Yine bu süreç ile beraber Martha Koyu da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün denetimine geçmiş oldu. Koy, Kalkapazankaya'ya kadar uzanan geniş bir bölgeyi içerisinde barındırıyor ve turistik işletmelere de açılması ayrıca planlanıyor.

 İstanbul un incisi Martha Koyu, özel kişilere kiralanacak! 

MARİNA KORUMA ÇALIŞMASI

Yine, Burgazadalılar da Martha Koyu'nun doğal yapısını korumak adına adım atıyorlar. Martha Koyu Dayanışması, ihalenin iptali için hukuki süreç başlatacak ve doğal güzellikleri koruma çabalarını sürdürecek.

YENİ İMAR PLANLARI

Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi tarafından hazırlanmış olan yeni imar planları ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Öte yandan, sit alanlarının dereceleri azaltılırken bölgelerde konut ve günübirlik tesis alanlarının da oluşturulması planlar arasında yer alıyor.  Bu doğrultuda, adaların geleceğine ilişkin önemli adımlar atılıyor.

Milli Emlak iki ildeki 98 adet arsa ve araziyi satıyor! Milli Emlak ilan son dakika! 

Düzce ve Bolu'da 13 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa ve iş yeri alacaklara müjde! 

Milli Emlak ihale: 3 ildeki 31 arsa ve arazi, 8 taksit fırsatıyla satılıyor! 

KKTC'deki saray için bir ihale daha yapılacak...


Geri Dön