28 / 04 / 2024

İstanbul'un marka değeri Türkiye'den fazla!

İstanbul'un marka değeri Türkiye'den fazla!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından Samsun'da gerçekleşen Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'un marka değerinin Türkiye'den daha fazla ilerlediğini kaydetti...



Bakan Bayraktar, "Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. Bu nedenle İstanbul'un marka değeri Türkiye'den fazla. Newyork'un marka değeri ABD'den, Tokyo'nun marka değeri de Japonya'dan fazladır. Bu örnekleri artırabiliriz. Artık marka, cazibe merkezi, komşusuyla yarışan şehirler ortaya çıkıyor." dedi. 

Bayraktar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan 200 bin konut ve iş yerine ilaveten yıl başına kadar 50 bin konutun daha yıkılacağını da açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin 'Gelişen Kentler Zirvesi Samsun' toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmasında kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. 10 yılda Türkiye'nin dünyadaki pozisyonu gereği çevresini çok daha düzenli hale getirmek zorunda olduğunu ifade etti. 


Milat Gazetesi


Geri Dön