16 / 05 / 2024

İstanbul'un o ilçesinde konut fiyatları 700 bin TL'den başlıyor!

İstanbul'un o ilçesinde konut fiyatları 700 bin TL'den başlıyor!

Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de ev fiyatları 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor. Peki Çekmeköy'de 2+2, 3+1 evler ne kadar kaç TL? İşte detaylar...



Yeni metro hattı projeleri yatırımcıların dikkatini çekerken Çekmeköy’de gayrimenkul fiyatları da yükselmeye başladı. EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de evler 700 bin ila 4 milyon lira, kiralar 2-10 bin lira aralığında değişirken, en çok ilgi çeken mahalleler ise Alemdağ, Taşdelen ve çevre mahalleleri oldu.

İstanbul un o ilçesinde konut fiyatları 700 bin TL den başlıyor!

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eva Gayrimenkul Lisanslı Değerleme Uzmanı Rıdvan Doğan, Çekmeköy genelinde ortalama 2-3 bin satılık sıfır ve 2. el konut bulunduğunu belirterek, "Çekmeköy’de satış hızı yaklaşık 0-3 ay. Bu veriler ışığında aylık bin, yıllık ise ortalama 10 bin konut satışa sunuluyor. Yaklaşık 1 yıl önceye kıyasla değerlerde yüzde 100 oranında ve üzerinde artış söz konusu. Bu durumu fırsat bilip gerçekçi olmayan değerler ile ilana çıkan dairelerin satış süreçleri çok uzun sürmektedir. Piyasa değerine yakın değerler ile çıkan ilanların kiralama ve satış süreleri ise ortalama 1 ay civarındadır. 1 artı 1 dairelerin fiyatları konum, proje, site özelliklerine göre satılık 700 bin lira ile 4 milyon lira, kiralar ise 2 bin –10 bin lira aralığında değişiyor. Marka ve site içi dairelerin ortalama satış değerleri 1 milyon lira, kiralık değerleri ise 4 bin lira civarında" dedi.

Peki Çekmeköy'de 2+2, 3+1 evler ne kadar kaç TL? İşte detaylar...


Geri Dön