30 / 04 / 2024

İşte Balıkesir'in yeni havalimanı!

İşte Balıkesir'in yeni havalimanı!

Balıkesir merkeze yapılacak olan Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı 2016 yatırım planına alındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur müjdeli haberi Ankara'dan verdi...




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptığı girişim ve görüşmeler sonucunda Bakanlığın envanterinde bulunan Balıkesir Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımının planlanarak 2016 Yılı Yatırım Programında yer aldığı bildirildi. İşin bünyesinde yeni yapılacak tesislere ait yerle ilgili kamulaştırma çalışmaları ise geçmiş yıllarda tamamlanmıştı. 


YAPIM İHALESİNE ÇIKILIYOR


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir Merkez Havalimanımızla ilgili Yeni Terminal Binası ve mütemmimlerine (tamamlayıcı unsurları) ait projeler hazır hale getirilmiş olup, keşif ve metrajlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Keşif ve metraj çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanarak yapım ihalesine çıkılacaktır” dedi. 


İŞTE BALIKESİR HAVALİMANININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ


DHMİ Balıkesir Havalimanı'na yapılacak olan ve zemin kat ile 1. kattan ibaret yeni terminal binası 6 bin 700 metrekarelik alana oturacak. Zemin kat 4 bin 400, 1. kat ise 2 bin 300 metrekare alana sahip. Terminal binasının apronu ise 3 uçak kapasiteli olacak.


TERMİNAL BİNASINDA NELER OLACAK?


Günümüz teknolojisi ile yapılacak olan son derece modern bir yapıya sahip olacak DHMİ Balıkesir Havalimanı Terminal Binasının proje bilgileri ise şöyle;


Check-in Salonu (İç – Dış Hat Ortak): 1300 m²

İç – Dış Hat Giden Yolcu Holü (GATE):  446 m²

Dış Hat Gelen Yolcu Pasaport Holü: 97 m²

İç - Dış Hat Bagaj Alım Salonu: 222 m²

Gelen Yolcu-Karşılayıcı Holü: 170 m²

Giden Bagaj Manipilasyon Alanı: 76 m²  

İç – Dış Hat  check-in bankosu: 8 adet

İç - Dış Hat check-in bankosu: 10 adet

Bilet Satış,döviz-banka  bankoları: 6 adet

Araç Kiralama  büroları: 3 adet

Lokanta: 100 m²

Bay Mescit-abdest: 20 m²

Bayan Mescit-abdest: 25 m²

Teknik Alanlar: 375 m²

Vip salonu -1: 75 m²

Vip salonu -2: 41 m²

Vip Holü: 70 m²


TERMİNAL BİNASINDAKİ TİCARİ ALANLAR APRON 3 UÇAK KAPASİTELİ OLACAK


Yeni Terminal Binasında gelen-giden tüm yolculara hitap edecek şekilde kafeterya ve benzeri ticari alanlar da planlandı. Buna göre; Check-in Salonu Cafe+hazırlık (100 m2), Giden Yolcu Salonu Cafe+hazırlık (47 m2), Dış Hat Gelen Yolcu – Duty Free (45 m2), Dış Hat Giden Yolcu – Duty Free (47 m2) ve satış üniteleri (2 adet) yer alıyor. Terminal binasının 6 bin metrekarelik otopark alanı ise 252 araç kapasitesine sahip olacak. Terminalde yer alacak diğer binalar ise; Genel Maksatlı Garaj (1925 m2 – 5 Aks), İtfaiye Garajı (1250 m2 – 6 Aks), Nizamiye Binası (60 m2), Isı ve Güç Merkezi (900 m2) ve Apron (120x240 – 3 Uçak Kapasiteli).


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Havalimanı'yla ilgili çabalarına verdikleri katkı ve gösterdikleri özen nedeniyle Bakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanlığının ilgili birimlerine teşekkür etti. Başkan Uğur, havalimanını en kısa sürede Balıkesirlilerin hizmetinde olacağını söyledi.


İşte Balıkesir in yeni havalimanı!


İşte Balıkesir in yeni havalimanı!


İşte Balıkesir in yeni havalimanı!


İşte Balıkesir in yeni havalimanı!


İşte Balıkesir in yeni havalimanı!



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Balıkesir merkeze yapılacak havalimanının ‘Yeni Terminal Binası’nın ‘2016 Yılı Yatırım Planı’na alındığını müjdeleyen Başkan Ahmet Edip Uğur, “Keşiften sonra hemen ihalesine çıkacağız” dedi

Balıkesir merkeze yapılacak olan Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı 2016 yatırım planına alındı. Müjdeli haberi Ankara'dan veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Başkan Uğur'un, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptığı girişim ve görüşmeler sonucunda Bakanlığın envanterinde bulunan 'Balıkesir Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımı'nın planlanarak '2016 Yılı Yatırım Programı'nda yer aldığı bildirildi. İşin bünyesinde yeni yapılacak tesislere ait yerle ilgili kamulaştırma çalışmaları ise geçmiş yıllarda tamamlanmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Uğur, "Balıkesir Merkez Havalimanımızla ilgili Yeni Terminal Binası ve mütemmimlerine (tamamlayıcı unsurları) ait projeler hazır hale getirilmiş olup, keşif ve metrajlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Keşif ve metraj çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlanarak yapım ihalesine çıkılacaktır" dedi. DHMİ Balıkesir Havaalanı'na yapılacak olan ve zemin kat ile 1. kattan ibaret yeni terminal binası 6 bin 700 metrekarelik alana oturacak. Zemin kat 4 bin 400, 1. kat ise 2 bin 300 metrekare alana sahip. Terminal binasının apronu ise 3 uçak kapasiteli olacak. Yeni terminal binasında gelen-giden tüm yolculara hitap edecek şekilde kafeterya ve benzeri ticari alanlar da planlandı. Buna göre; Check-in Salonu Cafe+hazırlık (100 m2), Giden Yolcu Salonu Cafe+hazırlık (47 m2), Dış Hat Gelen Yolcu - Duty Free (45 m2), Dış Hat Giden Yolcu - Duty Free (47 m2) ve satış üniteleri (2 adet) yer alıyor. Terminal binasının 6 bin metrekarelik otopark alanı ise 252 araç kapasitesine sahip olacak. Terminalde yer alacak diğer binalar ise; Genel Maksatlı Garaj (1925 m2 - 5 Aks), İtfaiye Garajı (1250 m2 - 6 Aks), Nizamiye Binası (60 m2), Isı ve Güç Merkezi (900 m2) ve Apron (120x240 - 3 Uçak Kapasiteli). Balıkesir Havaalanı'yla ilgili çabalarına verdikleri katkı ve gösterdikleri özen nedeniyle Bakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimlerine teşekkür eden Başkan Uğur, havaalanını en kısa sürede Balıkesirlilerin hizmetinde olacağını söyledi.



Sabah









Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Balıkesir Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın yapımı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alındı. Müjdeli haberi Ankara’dan veren Başkan Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir’e hayırlı uğurlu olsun” dedi

Balıkesir Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı, 2016 yatırım planına alındı. Müjdeli haberi Ankara'dan veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Başkan Uğur'un Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucunda bakanlığın envanterinde bulunan Balıkesir Merkez Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri yapımının planlanarak, 2016 yılı yatırım programında yer aldığı bildirildi.


Yapım ihalesine çıkılıyor


Başkan Uğur, "Balıkesir Merkez Havalimanı'mızla ilgili projeler hazır hale getirildi. Keşif ve metrajlarla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Keşif ve metraj çalışmaları tamamlandıktan sonra yapım ihalesine çıkılacak" dedi. Yeni binada gelen- giden tüm yolculara hitap edecek şekilde kafeterya ve benzeri ticari alanlar da planlandı. Projede checkin malonu, giden yolcu salonu, dış hat gelen yolcu- duty free, dış hat giden yolcu- duty free, kafeler ve satış üniteleri yer alıyor.


Binali Yıldırım'a teşekkür


Terminal binasının 6 bin metrekarelik otopark alanı ise 252 araç kapasitesine sahip olacak. Terminalde ayrıca garaj, itfaiye garajı, nizamiye binası, ısı ve güç merkezi ve üç uçak kapasiteli apron yer alacak. Başkan Uğur, Balıkesir Havaalanı'yla ilgili çabalarına verdikleri katkı ve gösterdikleri özen nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve bakanlığın ilgili birimlerine teşekkür etti.

Uğur, havaalanının en kısa sürede Balıkesirlilere hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.



Yeni Asır


Geri Dön