30 / 04 / 2024

Hazım Köse: Balıkesir'in kadersizlıği imar planlarının düzgün olmayışından!

Hazım Köse: Balıkesir'in kadersizlıği imar planlarının düzgün olmayışından!

Köse inşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hazım Köse Balıkesir 'in kadersizlıği imar planlarının doğru düzgün olmayışından dedi, Hazım Köse sektörün sorunlarını Balıkesir Yeni Haber'e anlattı...




Balıkesir'in saygın iş adamlarından Hazım Köse, sektörün sorunlarını, Büyükşehir konusunu ve hayatı boyunca yakaladığı başarıyı Yeni Haber'e anlattı. Balıkesir'de birçok bölgede imar planlarının sağlıklı yapılmaması nedeniyle arsa paylarının çok yüksek olduğunu söyledi.



Firmanız ve sizin firmadaki göreviniz hakkında bilgi verir misiniz? 

Köse inşaat, ikinci şirketimde Ortaklıktan sonra 1993 yılında kurduğum bir aile şirketi. 


Kentimizde daha çok aile şirketlerini görüyoruz. Sizce aile şirketlerinin başarısının sırrı nedir? 


Aile şirketlerinin başarısı ilk kurana bağlıdır. İlk kuran başarılı olursa o şirkette başarılı olur. Tabi ondan sonraki dönemlerde aile şirketlerinin kurumsallığa geçmesi gerekir. Yoksa başarı yakalanamaz.


Şirketinizin 2013 hedefleri nelerdir? 

2013 hedeflerimiz İlk 6 ay itibariyle gerçekleşti. istediğimiz projeleri bitirdik ve başardık. 2 ay sonra 2014'de yapılacak işlere geçeceğiz. 


İnşaat sektörü içinde hangi alanda faaliyet gösteriyorsunuz, bunun bir nedeni var mı? 

İnşaat konusunda herkes bulunduğu yörede le yapılabiliyorsa, örnek vermek gerekirse bu yörede yap-sat ve sanayi yapısı bulunmakta bizde yerleşik olduğumuz için bu işi yapıyoruz. Devlet ihalelerine çok girmiyoruz. Çünkü orada piyasa ile uyum sağlanamıyor. 


Kentimizdeki İnşaat sektörü ve geleceği hakkında neler söylersiniz? 

Balıkesir ve Türkiye'de gelecek 10 yıl kentsel dönüşümden dolayı inşaat bitmeyecek. Türkiye inşaatta altın yılını yaşıyor. Balıkesir'in ise kadersizliği imar planlarının doğru düzgün olmayışından. 


Balıkesir Yeni Haber


Geri Dön