03 / 05 / 2024

İşte Fransa'nın en ilginç binası!

İşte Fransa'nın en ilginç binası!

Fransa'nın En Modern Kütüphanesi Henri Detuleux isimli yapı, eğitim amacıyla tasarlanan, bünyesinde müzik, drama, dans atölyelerini ve bir kütüphaneyi barındırıyor. İşte o bina...



Fransa'nın En Modern Kütüphanesi Henri Detuleux isimli yapı, eğitim amacıyla tasarlanan, bünyesinde müzik, drama, dans atölyelerini ve bir kütüphaneyi barındırıyor.



Binanın iki önemli özelliği var.



İlki, etkileyici lokasyonu. Kasabanın bittiği, ormanın başladığı büyüleyici bir alanda konumlanıyor.


İkincisi ise sadece kütüphaneye ait olan bölümün havada asılı kalır gibi algılanması. Üstelik bu bölüm iç mekânda bitkilerin damarlarını hatırlatan bir yapıya sahip.


İşte Fransa nın en ilginç binası!



Bu eğitim binasının inşaatı tam dört sene sürmüş ve 2015'in sonunda hizmete açılmış. Oditoryum, tiyatro, dans stüdyosu, sınıflar, yönetici ofisleri ve farklı boyutlarda stüdyoları ile zengin içeriğe sahip olan binadaki her bir stüdyonun akustiği çalınacak enstrümana göre değişiyor. Sanırım bu özelliği bile inşaatın uzun sürmesinin nedenlerinden biri.


Binanın mimarı olan grup Dominique Coulon&Associes, mekânı şöyle anlatıyor: "Kütle boşaltılarak oluşturulan hacimler farklı seviyeler arasında ilişki sağlamakla görevli. Bu da yapıyı ilginç kılan bir başka özelliği. Giriş holü beklenmedik boyutlara sahip ve merkez avlusu, binadaki en koyu renkli alan. Binanın dış yüzey renginin negatifi olması ise dikkati çekiyor.


Cumhuriyet


Geri Dön