04 / 05 / 2024

İşte iOS 17 ile gelecek yeni özellikler

İşte iOS 17 ile gelecek yeni özellikler

Apple, her sene yaptığı gibi iOS 17 ivonasyonlarını anlatırken iPhone'lara ilave edilecek fonksiyonların hepsinden bahsetmedi. iOS 17 beta 1, bir dizi yeni gizlilik ve emniyet fonksiyonuna sahip.



iOS 17, mesajlara gelen doğrulama kodlarının otomatik olarak silebilmeniz dahil güvenlik ve gizlilik fonksiyonları içeriyor. İşte iOS 17 alacak iPhone modellerinin alacağı güvenlik özellikleri:

Apple, iOS 17 ile Özel Dolaşma moduna ilave emniyet katmanı ilave edildi. “Özel Dolaşma kilidini açmak için Face ID gereksin” seçeneği aktifleştirildiğinde, gizli modda açılan sekmeler muhafaza edilecek, kullanıcının isteği haricinde de kapatılamayacak.

İşte iOS 17 ile gelecek yeni özellikler

Bu fonksiyon, macOS 14 Sonoma ile Mac’lere de uygulandı fakat Mac bilgisayarlarda Touch ID veya parola ile doğrulama gerektiriyor. Gizli sekmede pencerelerin muhafazası için yeni getirilen fonksiyon, Ayarlar - Safari - Gizlilik ve Güvenlik seçeneklerinden bu özelliği aktifleştiriliyor.

Apple, iOS 17’de reklamcıların çok hoşuna gitmeyecek yeni bir fonksiyon ilave etti. Bilindiği üzere reklamcıların kullanıcıları internette takip etmesinin yollarından biri de web bağlantılarına izleme parametreleri ilave etmeleri. İzleme parametreleri kullanıcının IP'sini, konum bilgisini ve cihaz bilgisini bile ele geçirebiliyor. iOS 17 güncellemesiyle Safari, Mail ve Mesajlar, bu tür URL’leri otomatik olarak tespit edebiliyott ve izleme bölümünü anında kaldırabiliyor. Bu fonksiyon, Ayarlar - Safari - İleri Düzey - Gizlilik - “İleri düzey takip ve parmak izi koruma” dan aktifleştirilebiliyor.

İşte iOS 17 ile gelecek yeni özellikler


Geri Dön