29 / 04 / 2024

İşte İstanbul'da ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgeler!

İşte İstanbul'da ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgeler!

Propin Property Investment Consultancy’nin üç ayda bir periyodik olarak hazırladığı “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2015 Dördüncü Çeyrek Raporu” yayınlandı. 2015 dördüncü çeyrekte ofis piyasasında yaşanan gelişmeleri şöyle özetlendi..



Propin Property Investment Consultancy’nin üç ayda bir periyodik olarak hazırladığı “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2015 Dördüncü Çeyrek Raporu” yayınlandı. Propin, hazırladığı raporda 2015 dördüncü çeyrekte ofis piyasasında yaşanan gelişmeleri şöyle özetledi:


Merkezi İş Alanı (MİA)’nda A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 25,6; B sınıfı ofis binalarının boşluk oranı yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti. MİA’da kira ortalaması A sınıfı ofis binalarında 29,7 ABD Doları /metrekare/ay, B sınıfı ofis binalarında 14,9 ABD Doları /metrekare /ay oldu.


MİA Dışı-Avrupa’da A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 14,9; kira ortalaması 17,9 ABD Doları /metrekare/ay oldu.


MİA Dışı-Asya’da A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 17,2 seviyesindeydi. A sınıfı ofis binalarındaki kira ortalaması 20,6 ABD Doları /metrekare /ay olarak tespit edildi.


2015 dördüncü çeyrek dönemde en yüksek kiranın talep edildiği bölgeler, MİA’da yer alan Levent ve Zincirlikuyu-Esentepe-Gayrettepe oldu. Son iki çeyrek dönemde, bu bölgelerde talep edilen en yüksek kiranın 45 ABD Doları /metrekare /ay olduğu görüldü.


İstanbul Ofis Pazarı- Bölge Kategorilerine Göre Boşluk Oranları- 2015 Dördüncü Çeyrek


İşte İstanbul da ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgeler!


İstanbul Ofis Pazarı- Bölge Kategorilerine Göre Kira Ortalamaları- 2015 Dördüncü Çeyrek


İşte İstanbul da ofis kiralarının en yüksek olduğu bölgeler!


Geri Dön