13 / 05 / 2024

İşte Nebati'nin düşük enflasyon için açıkladığı tarih!

İşte Nebati'nin düşük enflasyon için açıkladığı tarih!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayında enflasyonun yavaşlayacağını ve gelecek yıl için yüzde 25 enflasyonun hedeflendiğini söyledi.



‘GELECEK YIL KARADENİZ GAZINI KULLANMAYA BAŞLAYACAĞIZ’

Nebati, Türkiye’nin doğalgaz üretim stratejisine sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin Karadeniz’de önemli bir doğalgaz rezervi bulduğunu ve gelecek yıl içinde bu gazı kullanmaya başlayacağını anımsattı.

Gelecek dönemde, Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin Türkiye’nin 2023 vizyonu ve Suudi Arabistan’ın gelecek vizyonu çerçevesinde yeni iş birliği alanları oluşturacağını vurgulayan Nebati, “Yeni bir yüzyıla başlayacak ve bölgenin barış ve refahına katkıda bulunacağız” ifadesini kullandı.

Nebati, Türkiye’nin, Suudi Arabistan’ın 2030 Expo adaylığını desteklediğine ve iki ülkenin terörizmle mücadelede birbirine destek verdiklerine de dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasında yakın zamanda yapılan görüşmeyi de değerlendiren Nebati, görüşmenin iki taraf için de faydalı olacağını, bunun sonucunda yatırım, iş ilişkileri ve ticaret hacminin iki taraf lehine de artacağını kaydetti.

‘ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN İNSANA ODAKLANDIK’

Türkiye’de geçen yıldan itibaren emtia fiyatlarının yanı sıra nakliye maliyetleri ve enerji fiyatlarının artması nedeniyle enflasyonun yükseldiğini dile getiren Nebati, şunları kaydetti:
“Enflasyonla mücadele için insana odaklandık. Büyüme istiyoruz ama insanların işini kaybetmesini istemiyoruz. Üretim ve verimliliğin devam etmesini istiyoruz. Enerji fiyatlarının üzerindeki baskı azaldığı için şanslıyız. Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz. Bunu insan temelli bir yaklaşımla görüyoruz. İnsanların işini kaybetmesini istemiyoruz. İşlerini kaybetmemeleri için elimizden geleni yapacağız”

Nebati, aralık ayında enflasyonun yavaşlayacağını ve gelecek yıl için yüzde 25 enflasyonun hedeflendiğini ifade ederek, bu konuyu çözme hususunda kararlı olduklarını belirtti.

Tarım ürünleri fiyatlarının düştüğünü anlatan Nebati, geçen yılki döviz ataklarının enflasyona olan etkisinin azaldığına dikkati çekti.

Öte yandan, Suudi Arabistan Maliye ve Ticaret bakanlarının da aralarında bulunduğu Suudi yetkililerle çok sayıda görüşme de gerçekleştiren Nebati, Türkiye’nin atacağı adımların nakliye ve enerji maliyetlerini düşürmeye yardımcı olacağını bildirdi.

İşte Nebati nin düşük enflasyon için açıkladığı tarih!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 30 Ekim 2022 tarihinde saat 18.08'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.58 Türk Lirası, euro 18,53 Türk Lirası, altının gramı ise 982 Türk Lirası değerinde.

BBP lideri Mustafa Desteci EYT'liler için tarih açıkladı!

Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Tamamladık!

İslam Memiş'ten hayat kurtaran uyarı! 'Elinizdekinden olmayın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön