29 / 04 / 2024

Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Tamamladık!

Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Tamamladık!

EYT için geri sayım başladı. Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Meclis'ten gelecek habere çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaklaşık 4,5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona geldi.



EYT haberleri milyonlarca çalışan tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. 2023'te yürürlüğe girmesi beklenen yasa ile beraber 4,5 milyon vatandaş emekli hayatının yolunu gözlüyor. Fakat söz konusu düzenleme ile EYT mağduru herkesin emekli olup olamayacağı veya zorunlu olarak emekli yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sayı vererek "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?" sorularını cevapladı.

EYT DÜZENLEMESİ ARTIK MECLİS YOLUNDA

EYT düzenlemesinin artık Meclis'e gelmesi için geri sayım başladı. 8 Eylül 1999'da çıkan yasa sonrası emekli olmak için getirilen yaş şartına takılanlar EYT düzenlemesiyle emeklilik hayali kuruyor.

BAKAN BİLGİN: TAMAMLADIK DİYEBİLİRİM

Bakan Bilgin den EYT müjdesi: Tamamladık!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamayla düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması ve onayının alınmasının ardından Meclis'e geleceğini söyledi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada ""Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön