13 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması! Herkesi kapsıyor, sınır koyan bir düzenleme değil!

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması! Herkesi kapsıyor, sınır koyan bir düzenleme değil!

Bakan Bilgin "EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz" ifadelerini kullandı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada "EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin den EYT açıklaması! Herkesi kapsıyor, sınır koyan bir düzenleme değil!

1,5 MİLYON EYT'Lİ VAR!

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda Cuma günü gün içinde yaptığı açıklamada, milletvekillerinin kendisine sorular yönelttiğini anımsatan Bilgin şunları söyledi:

"Aralık ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz. EYT ile ilgili bilinen, ezberlenmiş yanlışlar var. İsterseniz o yanlışları biraz düzelterek işe başlayalım. O yanlışlardan biri şu; 'Milyonlarca EYT'li var...' Bu milyonlarca EYT'li 5 milyondan başlıyor, 8 milyona kadar çıkıyor. Bunlar doğru değil. Rakamla ilgili size bilgi vereyim. Şu anda yaş şartını kaldırsak, emeklilikte yaşı bekleyenlerin sayısını tahmin edebilir misiniz? Prim gün sayısı, hizmet yılı şartları duruyor. O şartları kaldıramayız. Şu anda yaş şartını kaldırırsak emekli olabilecek, şartları dolduran 1,5 milyon insan var. Buradan bir çıkış politikasının ortaya konulması için bir çalışma yapılmıştır. Yeni yılda uygulanacaktır. Bugün Meclis'e getirilmesiyle, önümüzdeki hafta getirilmesi ya da daha sonraki hafta getirilmesi arasında hiçbir fark yoktur. Zaten 2023'te uygulanacaktır. Cumhuriyet'in 100. yılında bu sorun da çözülecektir."

İşte diğer ayrıntılar şunlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön