16 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Tamamladık!

Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Tamamladık!

EYT için geri sayım başladı. Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Meclis'ten gelecek habere çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaklaşık 4,5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde sona geldi.



EYT İLE EMEKLİLİK ZORUNLU MU?

EYT için gözler artık Meclis'e çevrilirken, düzenlemenin detayları da merak ediliyor. Özellikle "EYT ile emeklilik zorunlu mu? Şartları sağlayan herkes hemen emekli mi olacak?" sorularına yanıt aranırken, konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama geldi.

Bakan Bilgin den EYT müjdesi: Tamamladık!

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Erdursun, "Hemen emekli olmak zorunda değil. Şu anda toplamda 4,5 milyon EYT'li yasanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Yasa da bir aksilik olmazsa büyük ihtimalle Aralık ayının ilk haftası Çalışma Bakanlığı çalışmasını Meclis'e sunacak. Daha sonra görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 2023'te yasa yürürlüğe girecek." diye konuştu.

1 MİLYON KİŞİ HEMEN EMEKLİ OLABİLİR

Yaklaşık 1 milyon kişinin yasayla birlikte hemen emekli olmasının mümkün olduğunu belirten Erdursun, "Geriye kalacak 3,5 milyon kişi ise organik olarak 10 yıla yayılacak. Dediğimiz gibi hemen herkesin emekli olması mümkün değil. Zaten Türkiye'de her ay 35 bin kişi yılda 420 bin kişi zaten kendiliğinden EYT'li olsa da emekli olabiliyor" dedi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Ekim 2022 tarihinde saat 22.03'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.61 Türk Lirası, euro 18,50 Türk Lirası, altının gramı ise 988 Türk Lirası değerinde.

BBP lideri Mustafa Desteci EYT'liler için tarih açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Yıl sonu dolar ne kadar olacak?

İslam Memiş'ten hayat kurtaran uyarı! 'Elinizdekinden olmayın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön