12 / 05 / 2024

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.



SÜRÜCÜLER HANGİ ARAÇLARDAN MEMNUN?

Anket çalışmasına göre, sürücüler en fazla elektrikli ve hibrit araçlardan memnun görünüyor. Ankete katılanlardan 8,6 puan alan elektrikli ve hibrit araçları, 8,59 skorla lüks spor otomobiller izledi. Lüks spor otoların ardından ise sedan lüks ve suv-crossover lüks araç tipleri sürücülerin memnuniyetini bildirdiği araçlar arasında üçüncü sırada yerini aldı.

Araştırmada, çoğunlukla ticari amaçla kullanılan panelvanların genel memnuniyet oranının diğer araç tiplerine göre geride kaldığı belirtilirken, panelvanlarda genel memnuniyet seviyesinin 7,06 olduğu belirtildi. Pick-up ve spor otomobil türlerinin ise 7,9’luk skoru paylaşarak memnuniyet oranı en az olan araç tipleri arasında yer aldığı kaydedildi.


Geri Dön