07 / 07 / 2024

İşte ticarete atılan ünlüler!

İşte ticarete atılan ünlüler!

Sahnelerde ya da ekranda görmeye alışkın olduğumuz ünlüler, kendi mesleklerinin dışında ticarette de şanslarını deneme konusunda kararlı! Peki başarı hangisinin kapısını çalarken hangisini teğet geçiyor?



Geçtiğimiz hafta magazin gündemi 2 yıldız isim arasındaki ‘beach savaşları’nı konuştu. Hande Yener, geçen sezon Bodrum’da açtığı Sebastian Beach’le ticarete atılmış ve mekânı sayesinde Dubaili yatırımcılardan 1 milyon dolarlık teklif alarak müzikteki başarısını işletmecilikte de gösterdiğini kanıtlamıştı. Aslında pop müziğin genç yıldızlarının bu ticari atakları, sanat camiasında ne ilk ne de son sayılır. Dizi, albüm ya da sahne çalışmalarından kazandıklarıyla yetinmeyip birbirinden farklı iş kollarına atılan birçok yıldız isim var. İbrahim Tatlıses; gömlek markası, kebapçı, otel ve çiğköfteci gibi birçok farklı iş kolunda şansını deneyen bir isim. İmparator her ne kadar, ticarette istediği başarıyı sağlayamasa da yatırım yaptığı iş kolları sayesinde birçok kişiye istihdam sağlayabildi.


GAYRiMENKUL ZENGİNİ EMRAH


Tutumlu yapısıyla bilinen şarkıcı Emrah ise birikimlerini bilinen en garanti yöntemle değerlendiriyor. Gayrimenkul piyasasına yatırım yapan Emrah’ın küçük yaşlardan beri sinema ve müzik piyasasında olduğu düşünülürse, ‘emlak zengini’ olduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıttığı rahatlıkla düşünülebilir.


GÜLBEN’İN ŞEHİR EFSANESİ PLAKALARI


Adeta bir şehir efsanesi halin gelen konu, elbette Gülben Ergen ve taksi plakaları! Her ne kadar Ergen, bu bilginin doğruluğunun bulunmadığını açıklasa da, söz konusu yatırımın oldukça zekice olduğu konusunda kendisi de hemfikir olmuştu. Sosyetenin ikoncanı Eda Taşpınar da, isminin marka değerini oldukça akıllı bir yatırımla taçlandıran ünlüler arasında. Adını taşıyan güneş yağıyla kozmetik sektörüne giren Taşpınar, imzaladığı anlaşma sayesinde, ürününün St. Tropez’in en ünlü beach’lerinden Le Club 55’te satılmasını sağladı.


Bir dönem sahalarda fırtına gibi esen Ümit Karan, ticaretteki şansını eğlence sektöründe denedi, üstelik fazlasıyla da başarılı oldu! Maçka’da açtığı Frame isimli gece kulübüyle yatırımını yeşil sahalardan eğlence sektörüne taşıdı.


ÖZÇİVİT ZARARDA!


Yakışıklı oyuncu Burak Özçivit, Balibey Malkoçoğlu karakterini markalaştırarak, Levent’te açtığı dönerci dükkânına bu ismi vermişti. Özçivit, yaklaşık 250 bin lira zarar etse de aynı isimle Bağdat Caddesi’nde bir başka dönerci açmaya hazırlandığı haberleriyle ticaret hayatından kolay kolay vazgeçmeyeceğinin sinyalini verdi bile.


Nostalji kraliçesi Muazzez Ersoy, kendi adını verdiği kebapçısıyla iyi iş çıkaran sanatçılardan. Birbiri ardı sıra açılan yeni şubeleri ise kalıcılığını ispatlıyor.



Dilara IŞIK/Yarına Bakış


Geri Dön