05 / 05 / 2024

İşte Windows 12'nin yeni özellikleri

İşte Windows 12'nin yeni özellikleri

Dünyanın en popüler masaüstü işletim sistemi olan Microsoft'un bir sonraki büyük buluşu Windows 12 hakkında detaylar bu haberde. Öteki masaüstü işletim sistemlerinden değişik olarak Microsoft, her büyük güncellemede Windows İşletim sisteminin arayüzünü sürekli değiştiriyor.



 Bu sebeple kullanıcılar, yeni işletim sisteminin masaya hangi avantajları getireceğini görmek için heyecanlanıyor. Yeni Windows güncellemelerinin sadece yeni kullanıcı arabirimleriyle gelmediğini, aynı zamanda birçok yeni fonksşyon ve sistem iyileştirmesiyle beraber geldiğini söylemekte fayda var. Zamanı gelen Windows 12 işletim sisteminin yeni fonksiyonları, lansman zamanı ve sistem ihtiyaçları için bazı detaylara sahibiz. 

WİNDOWS 12 ÇIKIŞ TARİHİ

Şu anda tüm gözler, Windows 12'nin lansmanı için 2024'ü kilitlendi. En son versiyon ile arada üç senelik gecikme göz önüne alındığında, Windows 12'nin de aynı yolu izlemesini planlıyoruz. Selefi Windows 11, 2021'de tanıtıldı. Bu sebeple, hepimiz Windows 12'nin 2024'te müşterilerin kullanımına arz edilmesini bekliyoruz.

İşte Windows 12 nin yeni özellikleri

Ancak değişik bir kaynak, Windows 11'in 2021 sürümünden bu zamana kadar bazı tüketicilerin yazılımdan şikayet ettiğini söylüyor. Sonuç olarak şirket, Windows 12'yi meydana getirerek bir geçici çözüm oluşturmaya arzuluydu. Tüketicilerin yeni versiyon için ne kadar tedirgin olduğu göz önüne alınırsa, Windows 12'nin beta sürümünün Mart 2023'te çıkacağı tahmin ediliyor.

WİNDOWS 12 YAKLAŞAN ÖZELLİKLER

Yeni Masaüstü Kullanıcı Arayüzü:  Windows 12 ile birlikte  daha önce hiç görülmemiş yepyeni bir masaüstü kullanıcı arayüzü piyasaya sürülecek. Yeni kullanıcı arayüzünde, üstünde macOS'a benzer bir durum çubuğu olan yüzer bir vazife çubuğu bulunur.

 


Geri Dön