27 / 04 / 2024

İşte yeni yılın en düşük ve en yüksek memur maaşları!

İşte yeni yılın en düşük ve en yüksek memur maaşları!

2023 yılında en düşük ve en yüksek memur maaşları ne kadar olacak?



Merkez Bankasının kasım ayı enflasyon beklenti anketi kamuoyu ile paylaşıldı. Böylece en düşük ve en yüksek emekli-memur maaşı hesabında da değişikilik yaşandı.

Milyonlarca emekli ve memur ocak zammının yolunu gözlerken, bugün kritik bir veri daha duyuruldu. Merkez Bankasının kasım ayı enflasyon beklenti anketi açıkaldnı. Buna göre enflasyon beklentisi % 68,06 oldu ve maaş tablosu da değişti.

Sabahtan Mete Diricenin haberine göre, en düşük memur maaşının son Merkez Bankası anketine göre, 10 bin 845 TL olması bekleniyor.

En düşük memur emeklisi maaşı ise aynı hesaba göre, 7235 TL olacak.

İşte yeni yılın en düşük ve en yüksek memur maaşları!

2000 öncesi SSK emeklisinin en düşük maaşı, Merkez Bankasının kasım enflasyon anketine göre 5533 TL olacak. 2000 sonrası en düşük SSK emeklisi maaşı ise 3431 lira olacak.

Bağ-Kur esnaf emeklisinde ise aynı hesapla en düşük maaş 4955 lira olarak bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön