02 / 05 / 2024

İşten çıkarmalar Dell ile devam ediyor! 6.650 kişiyi etkileyecek

İşten çıkarmalar Dell ile devam ediyor! 6.650 kişiyi etkileyecek

Pandemi dönemindeki bilgisayar patlamasının ardından Dell ve diğer donanım üreticileri, artan bir talep gördü.  Endüstri analisti IDC, ön verilerin kişisel bilgisayar sevkiyatlarının 2022'nin dördüncü çeyreğinde keskin bir şekilde düştüğünü gösterdiğini söyledi.



İşten çıkarmalar, Dell'in meslektaşları ve rakipleri de dahil olmak üzere son aylarda teknoloji sektörünü vurdu. Benzer şekilde bilgisayar pazarına maruz kalan HP Inc., Kasım ayında 6.000 kadar çalışanını azaltacağını duyurdu. Cisco Systems Inc. ve International Business Machines Corp.'un her biri yaklaşık 4.000 işçiyi işten çıkaracaklarını söylediler. Danışmanlık şirketi Challenger, Gray & Christmas Inc.'e göre, teknoloji 
sektörü 2022'de bir önceki yıla göre %649 artışla 97.171 işten çıkarma duyurdu.

Azalmanın ardından, Round Rock, Texas merkezli Dell'in personel sayısı en az altı yılın en düşük seviyesi olacak - Ocak 2020'ye göre yaklaşık 39.000 daha az çalışan. Mart 2022 dosyalama.

İşten çıkarmalar Dell ile devam ediyor! 6.650 kişiyi etkileyecek

Dell, 28 Ekim'de sona eren dönemde %6'lık bir satış düşüşü bildirdi ve müşterilerin bilgi teknolojisi alımlarını azalttığını söyleyerek mevcut çeyrek için analistlerin tahminlerinin altında kalan bir gelir tahmini verdi. Şirketin, 2 Mart'ta dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladığında işten çıkarmaların mali etkisi hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Clarke, çalışanlara yazdığı notta, "Daha önce ekonomik gerilemeler yaşadık ve daha güçlü çıktık" diye yazdı. "Piyasa toparlandığında hazır olacağız."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön