29 / 04 / 2024

İstiklal Caddesi’nde çevre düzenlemelerine geçiliyor!

İstiklal Caddesi’nde çevre düzenlemelerine geçiliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın söz verdiği tarihte inşaat çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nde çevre düzenleme çalışmalarına geçiliyor.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın söz verdiği tarihte inşaat çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nde çevre düzenleme çalışmaları başlıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından İstiklal Caddesi’nin özgün ve tarihi dokusundan esinlenerek hazırlanan proje kapsamında, bin 350 metrelik tarihi caddeye 24 adet saksı ağaç yerleştirilecek. 

Bu kapsamda, İstiklal Caddesi’nin Taksim Meydanı’na bağlandığı noktaya da 8 adet saksı ağaç konulacak. Dört farklı türde ağacın yerleştirileceği saksılar, tarihi caddeyi yeşillendirirken, modern ve özgün tasarımlarıyla Beyoğlu’nun estetiğine de katkı sağlamış olacak.

AĞAÇLAR 1 MART’TA İSTİKLAL CADDESİ’NDE

Taksim Meydanı, Ağa Cami Önü, Galatasaray Meydanı, Odakule ve Tünel Meydanı’nı kapsayan çalışma dahilinde, 20 metre arayla saksılar yerleştirilecek. Ağaç türleri, ilex ve defne gibi her daim yeşil kalacak olan türlerden seçildi.

1 Mart 2018'de yerleştirme işlemlerinin başlanacağı projede, saksılardan 4 adedi İstiklal Caddesi ziyaretçilerinin oturabileceği şekilde tasarlandı.

PROJEDE ORTAK AKIL ÖN PLANDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İstiklal Caddesi boyunca yerleştirilecek saksıların yerlerini belirlenirken, esnafın görüşleri de alındı. Dükkan önlerini kapatmayacak saksılar, esnafın mağduriyetine sebep olmayacak.

Oturma yerleri ahşap olarak tasarlanan saksıların tasarımında, İstiklal Caddesi’nin dokusundan ve cadde üzerindeki tarihi yapılardan da ilham alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İstiklal Caddesi’ne mevsimlere göre meyve ağacı saksıları da yerleştirecek.


 


Geri Dön