14 / 05 / 2024

İstimlak parası ödenmeyen Alanya yolu kapatıldı!

İstimlak parası ödenmeyen Alanya yolu kapatıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde, kendisine istimlak bedeli ödenmediğini öne süren kişi, yapım çalışmaları süren Alanya-Gazipaşa karayolunu tel örgüyle kapattı



Hasan Avara, yapımı devam eden ve yaklaşık bir ay içinde tamamlanarak trafiğe açılması planlanan Alanya-Gazipaşa karayolunun kendi arazisinden geçen bölümüne tel örgü çekti. Avara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya ile Gazipaşa ilçelerini birleştiren ve yapımı devam eden karayolunun kendi arsasından da geçtiğini söyledi.

Avara, 3,5 dönümlük arazisinden onayı alınmadan yol geçirilmek istendiğini ve 2 yıldır Karayolları ile mahkemelik olduğunu kaydetti. Arazisinden yol geçtiğini öğrendikten sonra Karayolları'na dava açtığını anlatan Avara, ''Bana herhangi bir istimlak bedeli ödenmedi. Bana ait alanın hemen yanındaki arazinin 1 dönümüne 22 bin lira istimlak bedeli ödenirken, bana 11 bin lira önerildi. Ben de kabul etmedim. Şu anda bu arsa mahkemelik. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar tel örgüleri kaldırmayacağım'' dedi.

Yolun trafiğe kapandığını öğrenerek olay yerine gelen şantiye şefi Yadigar Aydın, iki yıldır mahkemenin devam ettiğini belirterek, ''Vatandaş izin vermezse bizim yapacak bir şeyimiz yok'' diye konuştu. Ekipler, Avara'nın çektiği tel örgülere müdahale etmedi.

Alanya ile Gazipaşa ilçeleri arasındaki mesafeyi 45 kilometreden 38 kilometreye düşürecek yolun iki noktasında daha benzer bir durumun yaşandığı, toplam 3 kişinin Karayolları ile mahkemelik olduğu, bu nedenle yolun bu kısımlarında asfalt ve diğer altyapı çalışmalarının yapılamadığı öğrenildi.
Star


Geri Dön