02 / 05 / 2024

İSU, stratejik plan çalışmasına başladı!

İSU, stratejik plan çalışmasına başladı!

İSU Genel Müdürlüğü, 2010-2014 yılı Stratejik Planı uygulama dönemi bu sene sona eriyor. 2015-2019 yılı dönemine ilişkin stratejik amaç ve hedefleri içerecek olan Stratejik Plan’ın hazırlık çalışmaları için ilk toplantı yapıldı.





Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, 2015- 2019 yılı Stratejik Plan ile 2015 yılı Performans Programı hazırlık çalışmalarına başladı. Kurum üst yöneticileri ile yapılan ilk toplantıda konuşan Genel Müdür İlhan Bayram, kurum olarak birçok ilkleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Kurumun gelecekteki hedef ve öngörülerinin yanı sıra vizyonunu da belirleyecek olan 5 yıllık Stratejik Plan ile Performans Programını ilk defa Kurumsal Bütçe ile eşgüdümlü olarak gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.


YÖNETİCİLERLE TOPLANTI


İSU Genel Müdürlüğü, 2010-2014 yılı Stratejik Planı uygulama dönemi bu sene sona eriyor. 2015-2019 yılı dönemine ilişkin stratejik amaç ve hedefleri içerecek olan Stratejik Plan’ın hazırlık çalışmaları için ilk toplantı yapıldı. Kurumun Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Genel Müdür İlhan Bayram’ın yanı sıra Genel Müdür Yardımcıları Aziz Temiz, Alaeddin Alkaç ve Ali Sağlık, Daire Başkanları ile İlçe Şube Müdürleri katıldı.


İSU, DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMDE MODEL


Danışman firmanın yöneticisinin Stratejik Plan ve Performans Programı hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Genel Müdür İlhan Bayram, değişim ve dönüşümün önemine vurgu yaptı. Kurum olarak değişim ve dönüşümde bir model olduklarının altını çizen Bayram, 2015- 2019 yılı Stratejik Planı ile kurumun gelecekteki vizyonunu belirleyeceklerini kaydetti.


İSU, TAKİP EDİLEN BİR KURUM


Performans Programını ilk defa kurumun bütçesi ile eşgüdümlü olarak yapmayı hedeflediklerini ifade eden Genel Müdür İlhan Bayram, şunları kaydetti; ”Toplum gelişiyor ve değişiyor. Bizi de dönüştürüyor. Biz de ona cevap vermek ve bu değişime ayak uymak zorundayız. Ya da bu değişimi iyi yönetmek zorundayız. Onun için Stratejik Plan çalışmaları yapıyoruz. Bu plan ile bundan önce olduğu gibi sonrası için de bilimsel çalışacağız. Dünya ne tarafa gidiyor onu izleyeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz projelerle Su ve Kanal İdareleri içinde farklı bir duruma geldik. Bugün, birçok konuda Türkiye’nin çok önündeyiz. Katıldığımız toplantılarda bazı kurumların yöneticileri İSU’yu izlediklerini söylüyorlar. İlk defa 2015 yılı Performans Programı ile Kurumsal bütçesini eşgüdümlü olarak yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yaptığımız çalışmaların ölçme ve değerlendirmeyi daha da geliştirmek istiyoruz. “


BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ


Projenin sürecine herkesin katkı sunmasını isteyen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “Zor bir süreç olacak ama Kurum olarak bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz” dedi


PROJENİN SÜRECİ;


2015-2019 Stratejik Planı için öncelikli olarak durum analizi gerçekleştirilecek olup, bu kapsamda, iç ve dış çevre analizleri yapılacak ve buradan elde edilecek olan verilere göre GZFT (SWOT) analizi gerçekleştirilecek.


İç çevre analizi gerçekleştirilirken iç paydaşların görüşleri dikkate alınacak olup, dış çevre analizi kapsamında dış paydaşların görüş ve önerilerine başvurulacak. Ayrıca; gerek Türkiye’deki, gerekse dünyadaki sektörel trendler araştırılacak ve mümkün olan en geniş katılım ile Stratejik Plan’ın hazırlık çalışmaları yürütülecek.


Durum analizi sonrasında gerçekleştirilecek olan grup toplantıları ile Kurumun gelecek 5 senesinin nasıl şekilleneceğini belirleyecek olan stratejik amaç ve hedefler oluşturulacak. Grup toplantıları birçok farklı grup ile birçok sefer gerçekleştirilecek olup, bu toplantılarda senaryo çalışmaları da yapılacak ve gelecekte karşılaşılabilecek durumlar için ön çalışmalar gerçekleştirilmiş olacak.


Stratejik Plan’ın hazırlanmasının ardından Stratejik Plan’ın senelik uygulamaları olan Performans Programı oluşturulacak. 2015 Yılı Performans Programı hazırlık çalışmaları Kurumsal Bütçe ile eşgüdümlü olarak yürütülecek ve yıl içerisinde stratejik amaç ve hedefler doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyet ve projelerin maliyetleri bütçe kalemlerine göre performans programı içerisinde yer alacak. Böylece bütçe, yasal mevzuatın öngördüğü şekilde performans esaslı olarak hazırlanmış olacaktır. Buna ilişkin olarak gerekli yazılımsal altyapı oluşturulacak ve bütçe gerçekleşmeleri stratejik amaç ve hedefler bazında da takip edilebilir hale getirilecek. Bu sayede önümüzdeki 5 yıl için ortaya konulan stratejik amaç hedeflerin parasal gerçekleşmeleri de Kurumsal Bütçe ile birlikte izlenebilir hale gelecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön