15 / 05 / 2024

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 



İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Avdagiç, düşüncelerini şu cümlelerle destekledi: “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve dolayısıyla milli paramız Türk Lirası. Bu, kendi paramızın, skalamızın ve endekslerimizin olduğunu gösteriyor. Bunları hesaba katarak bir güncelleme yapılmasının gerekli olduğunun kanaatindeyim. Asgari ücret zamları bir düzenlemedir ve ara düzenlemeler yeni yıl girdiğinde yapılıyor. Bu nedenle, elimizdeki veriler son beş yılın sürecini kapsıyor. Altıncı ay hakkında bir TÜFE tahminimiz zaten mevcut. Buna, beş aylık veriyi eklediğimizde, elde ettiğimiz sonuç altı aylık TÜFE artışını yansıtıyor. Hem şirketlerin hem de ücretlilerin perspektifinden bakıldığında, bu artışın son derece mantıklı olduğuna inanıyorum.”

İşveren maliyeti 11.759 lira

Asgari ücretin işçi için aylık brüt miktarı 10.008 liradır. Ancak vergi ve kesintiler dahil olduğunda 8.506,80 liraya düşmektedir.  Bu ücretin işverene toplam maliyeti ise 11.759,40 liradır. Bu miktarın 200,16 lirası işveren işsizlik sigorta fonunu oluştururken 1.551,24 lirasını sosyal güvenlik primi oluşturmaktadır. En büyük miktarı 10.008 lirasını ise brüt asgari ücret oluşturmaktadır.

Bayram harçlığı alacaklara müjde! 3000 TL verilecek!

Piyasa dehası İslam Memiş'ten kritik yorum! Borsa yükselecek mi? düşecek mi? 

İnşaat maliyetleri yüzde 52,99 arttı! Maliyetlerdeki artış devam edecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön