29 / 04 / 2024

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 



Asgari ücret zammı hız kesmeden gündeme gelirken bu kez de enflasyon ve refah payı gündeme geldi. İşverenden refah payına tepki gelmesi işin rengini biraz değiştirdi. Bu durumda İTO Başkanı 6 aylık enflasyona kadar artış yapılması gerektiğini vurguladı. 19 Haziran’da ikinci kez asgari ücret için toplantının yapılacağı biliniyor. 6 aylık enflasyon oranının yüzde 20’lik olması beklenirken refah payının da artacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirtildi. Refah payındaki artış asgari ücreti 10-12 bin TL’ye kadar çıkaracak.

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

İTO asgari ücret talebini belirtti

Asgari ücret zammı tartışmaları devam ederken işveren kesim de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Ticaret Odası Başkanı (İTO) Şekib Avdagiç konuyla ilgili açıklamalarını yapmadan önce asgari ücrette 6 aylık enflasyon artışının yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön