28 / 04 / 2024

Piyasa dehası İslam Memiş'ten kritik yorum! Borsa yükselecek mi? düşecek mi? 

Piyasa dehası İslam Memiş'ten kritik yorum! Borsa yükselecek mi? düşecek mi? 

Borsa üzerinde ki dalgalanma tüm süratiyle devam ederken uzmanlardan da açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bist 100 düşecek mi, Borsa İstanbul'da son durum ne? Borsa yükselecek mi? düşecek mi? İşte detaylar.



Uzman isim İslam Memiş, yaptığı açıklamalarla birlikte gündeme gelirken borsa yatırımcılarını yakından ilgilendiren hususlara değinildi. Kısa vadede gerileme beklediğini ilan ederken orta ve uzun vadede çıkışın devam edeceğine vurgu yapıldı.

Memiş, dolar TL kuru ekranlarda 23.62 TL civarına olduğunu belirtirken serbest piyasa üstünde de aynı rakam işlem gördü. Dolar kuru 23.62 TL olarak işlem görürken dolar euro ve farklı yabancı para birimlerinden uzak durduğunu vurgulayan Memiş, 22 Haziran saat 14. Merkez Bankası'nın faiz kararına göre yatırım aracını seçeceğini açıkladı.

BORSA İSTANBUL

İslam Memiş, borsa yükselecek mi? sorularına cevap verirken Borsa İstanbul 5.422 puanda yer aldığı söylendi. Yüzde 3 düşüşe geçmesiyle dikkatleri toplarken geçtiğimiz hafta TL değer kaybederken altın döviz kurları ise çıkışına devam etti. 4900 TL civarına gelmedikçe alım yapılmayacağının altı çizilirken Bist 100 endeksinin yer alacağı oran yorumu yapıldı.

Piyasa dehası İslam Memiş ten kritik yorum! Borsa yükselecek mi? düşecek mi? 

Orta ve uzun vadede 4950 puan civarından giriş yaptığımızda 6 bin 6500 TL civarını beklemeye devam edileceği söylendi.

Birçok ülkede farklı borsalar bulunur ve her biri kendi ülkesinin finansal piyasasının önemli bir parçasıdır. Örneğin, Türkiye'de Borsa İstanbul (BIST) borsası önemli bir finansal piyasadır. Diğer ülkelerde de benzer şekilde farklı borsalar bulunur, örneğin New York Borsası (NYSE) Amerika Birleşik Devletleri'nde önemli bir borsa olarak kabul edilir.

Piyasa dehası İslam Memiş'ten kritik yorum! Borsa yükselecek mi? düşecek mi?


Geri Dön