30 / 04 / 2024

İtalya borçları için tarihi yapılarını satıyor!

İtalya borçları için tarihi yapılarını satıyor!

İtalya hükümeti, tarihi binaların bakım masrafından kurtulmak ve kaynak oluşturmak için Rönesans dönemine ait yapılarını satma kararı aldı.



İtalya 2.3 trilyon euroluk kamu borcunu ödeyebilmek için ülkedeki tarihi binaları satmaya karar verdi. Satılacak yapılar arasında, eski garnizon binaları, manastırlar ve deniz fenerleri yer alıyor. 


Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Venedik'teki San Salvador sarayından Viterbo'daki Civitella Cesi Kalesi'ne kadar Rönesans dönemine ait yapılar satılacak. Gelecek üç yıl içinde İtalyan hükümetinin 1.2 milyar euro değerinde tarihi binayı satması bekleniyor. Tarihi bir aile olan Medici'lerin binaları da satış listesinde yer alacak.

Savunma bakanlığının elinde 160 milyon euroluk, ekonomi bakanlığının elinde ise 610 milyon euroluk satılık bina olduğu biliniyor. Ayrıca, hükümetin binaların satışını yaparak bakım masrafından da kurtulmak istediğine vurgu yapılıyor. 

İtalya hükümeti 400 tarihi binayı satış listesine koydu ilk etapta 93 binanın satışının yapılması bekleniyor. Açık artırma usulü satışlar Ekim ayında başlayacak. Belediyeler bünyesinde envanteri çıkarılan 1200 tarihi binanın değeri de 38 milyon euro olarak hesaplanıyor. Satınlan binaları turizme kazandırılması bekleniyor. 

 


Geri Dön