19 / 05 / 2024

İtalya Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti'nin ev skandalı!

İtalya Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti'nin ev skandalı!

Ekonomik krizden çıkmak için vergi mükelliflerine 48 milyar euro kemer sıkma paketini sunan İtalya Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti, Roma'daki evinin 8 bin 500 euroluk kirasını beyan etmemekle suçlanıyor



Üstelik evin kirasını kimin ödediği konusunda da kuşkular var. Daha önce Roma'da, müsteşarı Marco Milanese'nin evinde misafir olarak kaldığını söyleyen Tremonti, Milanese'nin adının sivil havacılık şirketi Enav'ın ihale yolsuzluklarına karışması nedeniyle bu evi terketmişti.

Özgürlükler Partisi milletvekili Marco Milanese hakkında İtalyan savcılığının bir tutuklama emri de var. Son olarak Ekonomi Bakanı Tremonti'nin müsteşarına bu evin kirası için açıktan ayda 4 bin euro verdiği de iddia edildi. Muhalefet, bakanın istifa etmesini istiyor. Tremonti'nin konumu, siyasi partileri gayrimeşru yoldan finanse etmekle suçlanan ve ev hapsinde olan müteahhit Tommaso Di Lernia'nın itirafları ile daha da güçleşti.

Di Lernia, Sivil Havacılık şirketi Enav'dan ihale almak için rüşvet ödediğini açıkladı. Di Lernia, son 10 yılda Enav'dan ihale almak için siyasilere ve menajerlerine 3.5 milyon euro rüşvet ödemek zorunda kaldığını anlattı.

Yasemin Taşkın / SABAH


Geri Dön