27 / 04 / 2024

İtalya'da uzaktan çalışana kira desteği!

İtalya'da uzaktan çalışana kira desteği!

İtalya, nüfusu azalan kasabalarındaki evleri 1 Euro değerinde satışa sunarken, şimdilerde de uzaktan çalışana para desteği kampanyası başlattı. İşte o kampanyanın detayları...



Kovid-19 salgını tüm ülkeleri etkisi altına aldı. Seyahat kısıtlamaları ile turistlerle dolup taşan ülkeler uzun zamandır boş durumda. Milliyet'ten Gonca Kocabaş'ın haberine göre; bu süreçte ülkeler, turist hareketliliğinin artması amacıyla farklı kampanyalar hayata geçirdi. 

İtalya, nüfusu azalan kasabalarındaki evleri 1 Euro değerinde satışa sunarken, şimdilerde de uzaktan çalışana para desteği kampanyası başlattı.

İmkanı olan bazı sektörlerde tamamen evden ya da uzaktan çalışma süreçleri başladı, bazı sektörler de süreli olarak salgın süreci boyunca uzaktan çalışmaya geçti. 

Dünyanın tamamı bu şekilde bir çalışma düzenini benimseyinnce, ülkeler de belli başlı kampanyalar ile ülkelerine turist çekmek için harekete geçti.

İtalya da uzaktan çalışana kira desteği!

Uzaktan çalışana kira desteği 

İtalya, 1 Euro'dan satışa sunduğu evlerine şimdi de kira desteğini ilave ettş. İtalya, şimdilerde Toskana'daki Santa Fiora ve Lazio'daki Rieti kasabaları için bu kampanyayı hayata geçirdi. 

Buraya uzun vadeli taşınmayı kabul edenlerin kiralarının yüzde 50’sini devlet karşılayacak. Yetkililer, kiraların oldukça az olduğunu belirtirken, bunun ücretli bir tatil olmadığı uyarısında bulundu.

2 bin 500 kişinin yaşadığı Santa Fiora kasabasının, bu kampanya ile beraber haareketleneceği öngörülüyor. 

Kasabalardaki kiralar ortalama 300-500 Euro arasında değişiklik gösteriyor. 2-6 aylık uzun süreli kalışlar için, 200 Euro veya toplam kiranın yüzde 50’si yetkililerce ödeniyor. 

Buraya taşınmak isteyenlerin, ideal konaklama yerlerini keşfetmeleri için de bir web sitesi hazırlandı. Burada taş evlerden, küçük villalara kadar birçok seçenek bulunuyor. Ayrıca sitede, yeni gelenlerin ihtiyacı olacak, elektrikçi, tesisatçı, doktor ya da bebek bakıcısı gibi hizmetlerin de yer aldığı bir kısım bulunuyor.  

İtalya da uzaktan çalışana kira desteği!

Yerleşmek için gereken kriterler 

İtalya’nın bu iki kasabasından birine yerleşmek istiyorsanız uzaktan çalışabileceğiniz bir işe sahip olduğunuzu yetkililere kanıtlamanız gerek. 

Bunun kanıtlanmasının ardından, bu kasabalardan birinde konut kiraladığınızı gösteren belge ile başvuruda bulunmanız gerekiyor. 

Belediye başkanı CNN’deki açıklamasında, 1Buraya gelip tatil yapacak kişileri değil, gerçekten kasaba hayatını yaşamak isteyen çalışanları hedef alıyoruz1 diye konuştu.

Rieti 

Roma’ya daha yakın olmak isteyenlerin tercihi Rieti de olabilir. Burada da benzer bir anlaşma bulunuyor ancak en az 3 ay kalmak şartıyla.

Kasaba akıllı ofisler yapılarak, yeniden hareketlendirilmek isteniyor. Kasabadaki kiralar, 250 ila 500 Euro arasında değişiklik gösteriyor.

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!


Geri Dön