29 / 04 / 2024

İtalya’nın dev kuruluşu 2 Türk şirketini birden satın alacak!

İtalya’nın dev kuruluşu 2 Türk şirketini birden satın alacak!

Türkiye, denizcilik alanında önemli yatırımlar, satın almalar ve ortaklıklara sahne olmaya başladı. Bu zincire son katılan ise İtalyan devi Savino Del Bene S.p.A. ve bağlı iştiraki SDB Benelux S.A. oldu.



Ekonomi yönetiminin değişmesi ve piyasalardaki güven ortamının yeniden oluşmaya başlaması ile birlikte yabancı sermaye girişi ve satın almalar da hızlandı.

Bunun son örneği İtalya’dan geldi. İtalyan Savino Del Bene, denizcilik alanında iki Türk şirketini satın alarak Türkiye’ye hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Anlaşma sağlanması halinde Savino Del Bene S.p.A. ve bağlı iştiraki SDB Benelux S.A. İstanbul merkezli Trans Okyanus Denizcilik ile Boğaziçi Ekspres Denizcilik Lojistik Anonim Şirketi’nin yüzde 80’ini satın alacak.

Dunya.com köşe yazarı Kerim Ülker’in konuyla ilgili yazısı şöyle: Türkiye, denizcilik alanında önemli yatırımlar, satın almalar ve ortaklıklara sahne olmaya başladı. Dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden Danimarkalı DFDF, U.N Ro-Ro’yu satın aldı. OYAK ile birlikte liman kuruluşu yapan Japon devi NYK Line’dan sonra, geçen hafta Türkiye’nin en büyük özel limanlarından olan Evyap Limanı’nın çoğunluk hisselerini Dubai merkezli DP World aldı.

Türk denizcilik ve liman işletmelerine yönelik bu ilgiye İtalya’nın en köklü şirketlerinden Savino Del Bene de sessiz kalmadı. Tam adı Agenzia Marittima Trasporti Internazionali Savino Del Bene olan İtalya’nın dev kuruluşu, Avrupa’nın da en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden biri olarak biliniyor.

İtalya’nın dev kuruluşu 2 Türk şirketini birden satın alacak!

1899 YILINDA KURULDU

 1899 yılında Floransa’da Del Bene ailesince kuruluşu yapılan Savino Del Bene, 1955 yılında ABD’de ofis açarak küresel yolculuğuna çıktı ve ilk yurt dışı ofisini de New York’ta hizmete soktu.

Güney Amerika pazarına 1988 yılında Brezilya ile giren şirket, 1994’te Çin, Japonya, Endonezya ve Hindistan’da faaliyete geçti. 1996 yılında borsaya açılan şirketin, bazı hisseleri 2O03 yılında ünlü armatörler Paolo Nocentini ve Silvano Brandani tarafından satın alındı. Lojistiğin tüm alanlarında faaliyet gösteren Savino Del Bene’nin, kara taşımacılığında da önemli bir payı bulunuyor. 5 bin 300 çalışanı, 4.5 milyar euro cirosu olan şirketin dünya genelinde 306 ofisi var.

Şirketin satın aldığı iki Türk şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Kaan Avuncan yapıyor. Trans Okyanus Denizcilik Uluslararası Taşımacılık 2002 yılında, Boğaziçi Ekspres Denizcilik Lojistik ise 2006 yılından bu yana faaliyette bulunuyor. Kaan Avuncan, 2017’de Yılın Deniz yolu Lojistik Yöneticisi ödülünü kazandı.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön