03 / 10 / 2024

İTO'dan EGİAD'a çağrı: Teknokent'i hızlandırın

İTO'dan EGİAD'a çağrı: Teknokent'i hızlandırın

Genç işadamlarına seslenen İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, EGİAD'ın teknoloji geliştirme bölgesi projesi konusunda hızlanmasını istedi...




Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Temel Aycan Şen ve yönetim kurulu üyelerinin  İzmir  Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaretinde Urla'da kurulması planlanan teknoloji geliştirme bölgesi (Teknokent) ve TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu konuları gündeme geldi.

İNİSİYATİF KULLANIN
Genç işadamlarına seslenen Demirtaş, EGİAD'ın teknoloji geliştirme bölgesi projesi konusunda hızlanmasını istedi. Demirtaş, TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nun aktif hale gelmesi için de EGİAD'ı inisiyatif kullanmaya çağırdı. Oda olarak EGİAD'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Demirtaş, bir türlü faaliyete geçemeyen TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İzmir'de bölücü, güç kaybettiren, patinaj yaptıran hiçbir girişime destek vermediklerini ifade eden Demirtaş, "Biz çok hevesli şekilde destek olmak istedik. Ancak İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nda işin içine siyaset girdi. 'Ben başkan olayım, sen başkan olma' derken şu an ortada hiçbir şey yok" dedi.

YANINIZDAYIZ
EGİAD'ın genç işadamları kuruluşu olarak bu işte önder olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, TOBB'un da İTO aracılığıyla EGİAD ile temasa geçmesi gerektiğini söyledi.
İzmir'in teknoloji geliştirme bölgesi konusunda geç ve geri kaldığını ifade eden Demirtaş, "Alaçatı'da teknoloji geliştirme bölgesi rahmetli Turgut Özal'ın sağlığında gündeme geldi. Demek ki 17 yıldır hala konuşuyoruz. Süratle bu işleri ilerletmek gerekiyor. Biz yanınızdayız. Biraz hızlanın" dedi. EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen ise İTO'yu ağabey kuruluş olarak gördüklerini kaydetti.

TEK YUMRUK OLALIM
Şen, "İş dünyasında enerjinin bölündüğü kanaatindeyim. İzmir'de kurum enflasyonu var. Bir çok genç işadamları derneği var. 3 ayrı girişimci kadın kuruluşu bulunuyor. Oysa tek yumruk olup hedefe ulaşmalıyız. EGİAD'ın gücü burada ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Türkiye projesi
EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, teknokent projesinin hacim ve alan itibariyle büyüklüğü nedeniyle yavaş ilerlediklerini belirtti. Şen, projede önemli aksaklık görünmediğini, dünyada da bu tür projelerin uzun zaman aldığını kaydetti. Beyin göçünü önleyecek bu projede EGİAD olarak aracı ve destekçi olduklarını vurgulayan Şen, "Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün yeni Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden'i ziyaret ettik. Projede ayni azimle çalışacağımızı söyledik. Kendisi de bizden süre istedi. Yeni yılın ilk günlerinde bir araya geleceğiz. Bu proje İzmir ve Türkiye projesidir. İTO'nun ve diğer kuruluşların desteğini bekliyoruz" diye konuştu.
YeniAsır/Sinan Doğan


Geri Dön