29 / 04 / 2024

İTO'nun Yaşayan İstanbul Maketi tanıtıldı!

İTO'nun Yaşayan İstanbul Maketi tanıtıldı!

İstabul Ticaret Odası (İTO)' bugün Cannes'da 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni tanıttı. Yaşayan İstanbul Maketi, bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlandı...



İstabul Ticaret Odası (İTO)' bugün Cannes'da 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni tanıttı. Yaşayan İstanbul Maketi, bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlandı.


Maket, MIPIM'in bu yıl konsepti olan dijital devrime uygun bir şekilfe tasarlandı. İstanbul'un 24 saatini yansıtacak olan maket, ses ve görüntü efektleriyle 300 metrekarelik İstanbul çadırında sergileniyor. 


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Çadırı'nda üç boyutlu kent maketiyle tanıtarak bir ilke imza attıklarını ifade etti. İstanbul'un 24 saatini gün içinde yapılacak olan şovlarla yansıtacaklarını ifade eden Çağlar, 'İstanbul'un ruhunu ziyaretçilerle paylaşacağız' dedi. 


İstanbul Çadırı'nda Üçüncü Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray, Kanal İstanbul, yeni fuar alanı, İstanbul Finans Merkezi yer alıyor . 


Fuar için hazırlanan maket, daha sonra İstanbul'a getirilerek zaman içerisinde tüm İstanbul'u kapsayacak şekilde eklemlerle geliştirilecek ve halkın ziyaretine sunulacak. 



Esra Nur Açkı/Cannes


Geri Dön