17 / 05 / 2024

ito maket MIPIM 2015

ito maket MIPIM 2015

İstabul Ticaret Odası (İTO)' bugün Cannes'da 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni tanıttı. Yaşayan İstanbul Maketi, bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlandı...

Studıo Maket Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Studıo Maket Ve Mimarlık Limited Şirketi  Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Adem Akif Uzunalioğlu  ve Serap Parlak Vanlıoğlu tarafından kuruldu.

Kalyon Mimari Maket İnşaat Reklam ve Fotoğrafçılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalyon Mimari Maket İnşaat Reklam ve Fotoğrafçılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Bican Onay, Nihat Yenice, Sezgin Gül ve Ümit Çomaklı ortaklığında  kuruldu.

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...

TBMM, maket ev satışları için harekete geçti!

Ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş, maket üzerinden aldıkları ev ile yapılan ev arasında metrekare ve kalite farkı olması nedeniyle dolandırıldığını iddia ederek, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. TBMM tarafından iddialarla ilgili alt komisyon kurulacağı duyuruldu...

Mimaride maket!

"Maketini yapmakla sorumlu olduğumuz mimari projenin bire birini yapmakla yükümlüyüz" diyen maket tasarımcısı Onur Çaka, mimari düşüncenin somut bir yansıması olan makette projenin doğru ifade edilebilmesinin önemli olduğunu vurguluyor...

Yiğitoğlu DAlyan İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yiğitoğlu DAlyan İnşaat Ticaret Anonim Şirketi 5 milyon 750 bin TL sermaye ile bugün Emrullah Yiğitoğlu tarafından kuruldu. 

Yiğitoğlu Valory Çeşme fiyat!

Çeşme Dalyanköy’de inşa edilen Valory Çeşme projesi 13 adet daireden meydana geliyor. Yiğitoğlu Valory Çeşme fiyat listesi 950 bin TL'den başlıyor.

Yiğitoğlu Grup gayrimenkul sektöründe!

Yiğitoğlu Grup, 60 yıllık tecrübesini gayrimenkul sektörüne taşıyor. Yiğitoğlu Grup, ilk projesini Çeşme Dalyan’da hayata geçiriyor.

Maket üzerinden konut almak caiz mi?

Maket üzerinden satılan konut birçok vatandaşı mağdur ederken beraberinde kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Peki maket üzerinden konut almak caiz mi?

İTO, Türk gayrimenkulünün önemli temsilcilerini bir araya geldi!

İTO'nun ev sahipliğinde, Türk gayrimenkulünün önemli isimleri bir araya gelerek MIPIM 2017 Gayrimenkul Fuarını değerlendirdi.

İTO'dan MIPIM 2017 çıkarması!

Uluslararası Yatırım ve Emlak Fuarı MIPIM’e İstanbul Ticaret Odası katılıyor. 4-17 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek fuarda B2B Gayrimenkul Çadırı, ''İstanbul: İki Kıta Tek Şehir'' sloganıyle ziyaretçilerini bekleyecek.

Depreme Dayanıklı Bina Modeli Maket Yarışması yapıldı!

NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Depreme Dayanıklı Bina Modeli Maket Yarışması düzenlendi. Maketler testlere tabi tutularak depreme dayanıklılık performansları ölçüldü.

TSMD Mimari Maket Eğitimi semineri 20-24 Haziran'da!

TSMD 2016 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitim seminerlerinin beşincisine ev sahipliği yapıyor. Seminerlerin beşincisi olan “Mimari Maket Eğitimi” semineri, 20 – 24 Haziran 2016 tarihlerinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

ito maket MIPIM 2015 Haberi

ito maket MIPIM 2015

İstabul Ticaret Odası (İTO)' bugün Cannes'da 'Yaşayan İstanbul Maketi'ni tanıttı. Yaşayan İstanbul Maketi, bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlandı.


Maket, MIPIM'in bu yıl konsepti olan dijital devrime uygun bir şekilfe tasarlandı. İstanbul'un 24 saatini yansıtacak olan maket, ses ve görüntü efektleriyle 300 metrekarelik İstanbul çadırında sergileniyor. 


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Çadırı'nda üç boyutlu kent maketiyle tanıtarak bir ilke imza attıklarını ifade etti. İstanbul'un 24 saatini gün içinde yapılacak olan şovlarla yansıtacaklarını ifade eden Çağlar, 'İstanbul'un ruhunu ziyaretçilerle paylaşacağız' dedi. 


İstanbul Çadırı'nda Üçüncü Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray, Kanal İstanbul, yeni fuar alanı, İstanbul Finans Merkezi yer alıyor . 


Fuar için hazırlanan maket, daha sonra İstanbul'a getirilerek zaman içerisinde tüm İstanbul'u kapsayacak şekilde...