02 / 05 / 2024

İTÜCÜ dördüncü kampüsünü Haliç'e kuruyor!

İTÜCÜ dördüncü kampüsünü Haliç'e kuruyor!

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ),  Haliç 'te yeni satın alınan 39 bin metrekarelik binada, 4 'üncü kampüsünü açacak. Eminönü, Üsküdar ve Küçükyalı 'da  kampüsleri bulunan üniversitenin 4 'üncü kampüsü Haliç Sütlüce 'de olacak



İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ),  Haliç 'te yeni satın alınan 39 bin metrekarelik binada, 4 'üncü kampüsünü açacak. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Eminönü, Üsküdar ve Küçükyalı 'da  kampüsleri bulunan üniversitenin 4 'üncü kampüsü için İstanbul Ticaret Odası  (İTO), Haliç Sütlüce 'de, inşaat alanı 39 bin metrekare olan bir bina satın  aldı.
                80 milyon dolara mal olacak eğitim yatırımıyla üniversite fiziki  kapasitesini ikiye katlayacak.  5 bin 500 öğrencinin okuduğu üniversitede, 10 yıl içinde öğrenci sayısı  10 bini geçecek.
                İTO  Meclisi, İTİCÜ 'ye tahsis edilmek üzere Sütlücü 'de, 39 bin  metrekarelik binanın satın alınmasını onayladı. İşlevsel bir yapıya sahip olan  bina, konumu açısından da avantajlı bir noktada yer alıyor.
                İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, Sütlüce 'deki binanın bir iş  merkezi olarak yapıldığını, yeni düzenlemelerle üniversitenin ihtiyaçlarına uygun  bir şekle kavuşabilmesi açısından avantajlı bir yapısal özelliğe sahip olduğunu  kaydetti.
                Erken, üniversitenin 10 yıllık hedefi arasında şehir içinde büyümenin  yanı sıra özellikle Mühendislik ve Meslek Yüksek Okulunun yer aldığı, şehirden  çok uzakta olmayan bir 'mini kampüs' düşüncesinin bulunduğunu ifade ederek,  'İstanbul Ticaret Üniversitesi, kuruluşu itibariyle bir şehir üniversitesi  olarak tasarlanmıştır. Bu düşünce, sonraki Mütevelli Heyetler tarafından da büyük
 ölçüde devam ettirilmiştir' dedi.
                Yaklaşık 39 bin metrekare inşaat alanı bulunan binanın, şu an için 15 bin  metrekare olarak tasarlanmış otopark alanının, üniversite ihtiyacı için fazla  olduğundan bu alanın 5 bin metrekare civarına indirileceğini belirten Erken, geri  kalan alanın üniversitenin muhtelif kullanım alanları için organize edileceğini  ifade etti.
                İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede de Küçükyalı ve  Üsküdar 'daki bazı fakültelerle Eminönü 'ndeki Hukuk Fakültesini, Sütlüce 'ye  taşımayı planladıklarını anlatarak, İletişim, Tasarım ve İç Mimarlık bölümlerinin  de şehrin içinde, merkezi bir yerde olmasının daha yararlı olacağını belirtti. Büyükdede, bunların yanı sıra Mühendislik Fakültesi içindeki bazı  bölümleri de yeni binaya taşımayı düşündüklerini, Hukuk Fakültesi için yeni  binada mahkeme salonları kurmayı planladıklarını ifade etti. Büyükdede, 'Fen
 Edebiyat Fakültesi için de çok daha rahat mekanlar sağlayacağız. Daha önce bu  binayı bir TV kanalı kiralamak istemiş ve burada stüdyolar organize etmiş. Bunlar  tam da İletişim Fakültemizin ihtiyaç duyduğu stüdyo üniteleri' dedi.
                AA


Geri Dön