03 / 05 / 2024

IWPC Kongresi'ne büyük ilgi!

IWPC Kongresi'ne büyük ilgi!

IWPC, rüzgarda dünya lideri olan Çin’i, dünya ikincisi olan Amerika’yı ve Avrupa lideri Almanya’yı konuk ediyor. Dört kıtadan yaklaşık 20’e yakın ülkenin ağırlanacağı kongre rüzgar sektöründe bugüne kadar yapılmış en büyük kongre olacak.



Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi (IWPC), rüzgarda dünya lideri olan Çin’i, dünya ikincisi olan Amerika’yı ve Avrupa lideri Almanya’yı konuk ediyor. Dört kıtadan yaklaşık 20’e yakın ülkenin ağırlanacağı kongre rüzgar sektöründe bugüne kadar yapılmış en büyük kongre olacak. 

22.01.2015- 31 Mart tarihinde başlayacak olan kongre, 2 nisan perşembe akşamına kadar WOW İstanbul Kongre Merkezinde devam edecek. Aralarında Çin, USA, İngiltere, Almanya, Ürdün, Makedonya gibi ülkelerinde olduğu kongreye 30 ülkenin rüzgar enerjisi birliği başkanlarının gelmesi bekleniyor. 

“ İstanbul Kıtaları Biraraya Getiriyor” mesajı ile ilk kez İstanbul’da düzenlenen IWPC kongresi Avrupa, Asya, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kuzey Amerika ve Balkanları da içine alan geniş bir coğrafyadaki tüm rüzgar enerjisi yetkililerini bir araya getiriyor. 

Rüzgar sektöründe dünya lideri olan Çin’den, Avrupa birincisi Almanya’ya kadar sektörde deneyimi olan ülkelerin yanısıra, rüzgarla yeni tanışan Ortadoğu ve Afrika ülkeleri de olacak.

4 kıtadan katılımcılar kendi ülkelerindeki gelişmeleri paylaşırken, rüzgardaki deneyimlerini, karşılaştıkları sorunları, gelişen teknolojiyi ve çevreye olan yararlarını anlatacaklar.

Organizasyonun birinci gününde Türk gecesi var.


Kongre açılış konuşmalarında TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, EWEA Başkanı Marcus Tacke, GWEC Başkanı Dr. Klaus Rave ile kongre başkanı Doç.Dr. H. Murat Mercan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız yer alacak. Organizasyonun birinci gününde Türk gecesi var.   

Yurtdışından gelen konuklara rüzgar potansiyelinin yanısıra, Türk yemekleri ve Türk misafirperverliğinin örnekleri de sunulacak. Özel hazırlanmış menüyle birlikte Türk müziği ve halk oyunları gösterilerinin yer alacağı gecede, ebru ve cam sanatları şovu yapılacak. Türk kahvesinden, pamuk helvasına, osmanlı şerbetinden Türk lokumuna kadar herşeyin özenle düşünüldüğü Türk sokağı ise yabancı konukların ilgisini çekeceğe benziyor. 

Katılım ve ziyaret için www.tureb.com.tr ve www.ıwpc2015.org adreslerinden bilgi alabilirsiniz.  



Geri Dön