29 / 04 / 2024

İZBAN hattının imar planı tamamlandı!

İZBAN hattının imar planı tamamlandı!

İzmir Aliağa'dan Bergama'ya uzatılacak olan İZBAN hattıyla ilgili düzenlemesi Şakran, Zeytindağ, Yenikent ve Bozköy'den devam ederek Bergama'ya ulaşan güzergâhla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'ya yaptığı çağrılar ve Bergama halkının ısrarlı taleplerine konu olan yeni banliyö hattı resmen yola çıktı. 


Kuzeyde Aliağa'ya giden İZBAN hattının Bergama ilçesine uzatılması için hazırlıklarını sürdüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, imar planlarıyla ilgili kritik düzenlemeyi tamamladı. 


egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre, 1ZBAN'ı Bergama'ya götürecek 40 kilometrelik raylı sistem projesinin önceki yıl Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım planından çıkarılmasıyla başlayan kriz nihayet çözüme kavuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD), Aliağa-Çandarlı Limanı olarak belirlediği güzergâhın Bergama ilçesine uzatılmasına yönelik girişimleri olumlu sonuç verdi. 


Selçuk'tan Bergama'ya... 

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde bulunan iki ilçe olan Bergama ile Selçuk'tın raylı sistemle birbirine bağlayacak dev yatırım için kollarını sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi. Aliağa- Be rgcim a Demiryolu projesi için kritik öneme sahip plan değişikliğini tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, TCDD Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine Aliağa'dan başlayan ve Yeni Şakran, Zeytindağ, Yenikent, Bozköy'den devam ederek Bergama'ya ulaşan güzergahla ilgili mevcut Çevre Düzeni Planı'nda gerekli güncellemeleri yaparak yeni imar düzenlemesini askıya çıkardı. 


'Takipteyiz' demişti 

Bir süredir Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD'yle temaslarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çabaları sonuç verdiği takdirde, yeni demiryolu hattının inşasına başlanacak. Sıfırdan ray döşemesi yapılacak olan Bergama hattında TCDD'nin ray ve sinyalizasyon sistemi üzerinde çalışması bekleniyor, 


'İhaleye çıkmaya hazırız' 

Kent merkezinden Bergama'ya kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak İZBAN hattı, kilit noktalardan biri olacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'la ilgili üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek, "Bütün istasyon, altüst geçitleri yapmaya, ihaleye çıkmaya hazır olduklarını belirtmişti




Milliyet Ege


Geri Dön