03 / 05 / 2024

İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali Aralık'ta tamamlanacak!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali Aralık'ta tamamlanacak!

Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminal inşaatında inceleme gezisi yapan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili soruları, "Hiçbir yer için göz kırpmıyorum. Gözüm hizmette" dedi...




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de yaptığı ziyaretler kapsamında Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminal inşaat alanını gezdi. Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili gelen soruları, "Ben hiçbir yer için göz kırpmıyorum. Benim gözüm hizmette" yanıtını verdi. İzmir'de 25 milyon yolcuya hizmet verecek olan Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali inşaatının yüzde 60'ının tamamlandığını ve çalışmaları yıl sonunda bitirmeyi planladıklarını anlatan Yıldırım, "İzmir'in 30 yıl havalimanı sorunu kalmayacak. Aralık 2013'te bitiriyoruz. Bitirmek için 5 ayımız var. İddialı bir tarih ama zamanında bitecek" dedi.


Yıl sonunda bitecek

Yaklaşık bir buçuk yıl önce yapımına başlanan inşaat alanına gelen Bakan Yıldırım,  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, İzmir AK Parti Milletvekili Rifat Sait, İzmir AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay beraberindeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileriyle birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Yıldırım, yeni iç hatlar terminali hakkında TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak ve Proje Müdürü Fatih Kan'dan bilgi aldı. Proje Müdürü Fatih Kan, "Yapılan ek bina 200 metrekare olacak. Birbirine bağlanacak. Geçen yıl Ocak ayında inşasına başladık. Bu yılın sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. İmalatlarımız yüzde 60 mertebelerine ulaştı. Aylık yüzde 8 ilerliyoruz. İnşaatta en dik noktaya ulaştık. 2 bin 500 kişi çalışıyor. Bina yıllık 25 milyon yolcu kapasiteli olacak. Aynı zamanda 3 bin araç kapasiteli 80 bin metrekare katlı otopark inşaatı devam ediyor. Katlı otopark yüzde 80'in tamamlandı. Yıllık 25 milyon yolcu kapasiteli dış hatlar terminali mevcut terminalle entegreli ayrıca hava limanı yanından geçen İZBAN'la da bağlantılı olacak" dedi. 

İç hatlar terminalinin hizmete alınmasıyla birlikte Adnan Menderes Havalimanı Terminali'nin 350 bin metrekare kapalı alana sahip olacağına dikkat çeken Bakan Yıldırım ise inşaatın süratle devam ettiğini ve bir aksilik olmazsa yeni iç hatlar terminalini Aralık 2013 yılında hizmete açacaklarını ifade etti. 


25 milyon yolcu

Bakan Yıldırım, "Neredeyse İstanbul Atatürk Havalimanı Terminali kadar büyük bir terminal oluyor. 25 milyon yolcuya hitap edecek. Çok süratli gidiyor. Eser, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu. Yeni terminal binasının İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Yıldırım, "EXPO'ya gelecek insanlar ve 40 milyona yakın ziyaretçi önce burayı görecek. Burası, bu şehrin imkanları, altyapısı nasıl konusunda bir fikir veriyor. Bir anlamda şehrin dışarıya açılan penceresi konumunda. O bakımdan EXPO organizasyonuna da önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Bundan sonra 30 yıl İzmir'in havalimanı ile ilgili sorunu kalmıyor" dedi. Bakan Yıldırım daha sonra Makedonya'da temaslarda bulunmak üzere özel uçağıyla Üsküp'e doğru hareket etti. 


"Abartılacak bir şey yok"

Jeotermal toplantısında İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında Dikili'deki jeotermal kuyularıyla ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili kendisine soru yöneltilen Bakan Yıldırım, "Konunun muhattabı İzmir Valisi Mustafa Toprak'tır. Kendisi açıklamayı yapar. Başkan Kocaoğlu zaman zaman tahammül katsayısı rahatsızlığı sebebiyle azalıyor. Bu yaşananlar o olaylardan biridir abartılacak bir şey yok" diye konuştu. 


"Şimdi iş zamanı"

İnceleme gezisi sonrası bir gazetecinin "İzmir adaylığı için Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın ismi geçiyor. Sizin de İstanbul için göz kırptığınız iddia ediliyor" şeklindeki sorusuna "Ben hiç bir yere göz kırpmıyorum. Hizmetlerden daha büyük hamle olmaz. Günü gelince AK Parti İzmir'e yakışan adayıyla birlikte hizmetlerini de, yapacaklarını da anlatır. İzmirliler rahat olsun. AK Parti İzmir'in kayıp yıllarını telafi edecektir. Benim gözüm hizmette. Biz 'İstanbul'un ardından İzmir' dedik. Önce 34 sonra 35. İzmir'in yeri orasıdır. Az laf çok iş yapmamız gerekli. Şimdi iş zamanıdır" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön