28 / 04 / 2024

İzmir Aktepe Emrez dönüşüm ihalesine teklif gelmedi!

İzmir Aktepe Emrez dönüşüm ihalesine teklif gelmedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy 2. Etap ve Uzundere 3. Etap ihalelerine teklif veren olmadı. Ardından gerçekleştirilen Aktepe Emrez dönüşüm projesine de hiçbir firma teklif vermedi



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde yine sıfır çekti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 9 Mayıs tarihinde  İzmir  Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından gerçekleştirilen Uzundere 3. Etap ile Örnekköy 2. Etap kentsel dönüşüm projeleri, yasal süresi içinde teklif veren firma olmadığı için iptal edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hayal kırıklığı da Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm ihalesinde yaşadı. Uzundere ve Örnekköy kentsel dönüşüm ihalelerinden 13 gün sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi encümeni tarafından 23 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 3. büyük kentsel dönüşüm ihalesi de fiyasko ile sonuçlandı. İhale ilanında belirtilen gün ve saatte hiçbir firma teklif vermeyince 207 milyon 757 bin 173 TL muhammen bedelle ihale edilen Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm projesi fiyasko ile sonuçlandı. Son ihale ile beraber Büyükşehir, mayıs ayında belirli aralıklarla yaptığı 3 büyük kentsel dönüşüm ihalesinden de eli boş döndü. Teklif veren olmayınca diğer dosyalar gibi Aktepe Emrez ihale dosyası da encümen tarafından Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'na gönderildi. İhalenin iptal edilmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kat karşılığı sözleşme imzalayan binlerce vatandaşı da hayal kırıklığına uğrattı.

6 KEZ İHALE YAPILDI


İzmir Büyükşehir, daha önce de Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için 6 kez ihaleye çıkmış her seferinde de teklif veren firma olmadığı için ihale iptal edilmek zorunda kalınmıştı. 27 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen son ihaleye de teklif gelmediği için iptal edilmek durumunda kalınmıştı.


İŞTE YAPILAMAYAN PROJELER;

 AKTEPE EMREZ
Gaziemir Aktepe ve Emrez Kentsel Dönüşüm projesi, 1 milyon 220 bin metrekare üzerinde hayata geçirilecekti. Alanda yaklaşık  1.836 yapı, 4 bin 966 bağımsız birimde 2 bin 820 hak sahibi bulunuyordu. Eğer her şey yolunda gitseydi proje kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak farklı büyüklüklerde daireler inşa edilecekti.


ÖRNEKKÖY
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de hayata geçirmeyi planladığı 2. Etap kentsel dönüşüm projesi 580 konut 11 işyerini kapsıyordu. Anahtar teslimi inşaat yapımı işi için tahmini bedeli 201 milyon 540 bin 794 lira 83 kuruş olarak belirlenen projenin 24 ayda tamamlanması planlandı. 19 etap halinde gerçekleştirilmesi öngörülen projede 1-13. etap aralığındaki bölgelerde konut blokları bulunacaktı.


UZUNDERE
Uzundere 3. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapımı işi için tahmini bedel 238 milyon 274 bin TL olarak belirlenmişti. 2020'de tamamlanması planlanan dev projede ev ve işyerlerinin 900 günde tamamlanması planlanıyordu. Her şey yolunda gitseydi 12 blok, 385 konut, 20 konut altı ticaret ve 31 ticaret, 78 ofis ve 120 odalı otelin inşaat çalışmaları önümüzdeki haftalarda başlayacaktı.

 

İzmir Örnekköy 2. etap kentsel dönüşüm ihalesi 9 Mayıs'ta!

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez dönüşüm ihalesi 23 Mayıs'ta!


Geri Dön