28 / 04 / 2024

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm 2013!

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm 2013!

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm kapsamında Aktepe ve Emrez mahallelerinde toplam 122 hektar alan yenilenecek. Kamuya ait boş alan üzerinde yürütülecek olan dönüşüm çalışmalarının İzmir’e model olacağı öngörülüyor. İşte tüm detayları ile İzmir Gaziemir kent



İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metropol ilçelerden Gaziemir, batısında ve kuzeyinde Karabağlar, doğusunda Buca ve güneyinde ise Menderes ilçeleri ile çevrili. 63 kilometrekare alan üzerinde kurulu olan ilçede 9 Eylül, Aktepe, Atıfbey, Atatürk, Beyazevler, Binbaşı Reşat Bey, Dokuz Eylül, Emrez, Fatih, Gazi, Gazikent, Hürriyet, Irmak, Menderes, Sevgi, Yeşil ve Zafer olmak üzere toplam 18 mahalleden oluşuyor. 1965 yılına kadar Seydiköy adıyla anılan Gaziemir’in sınırları içinde köy bulunmuyor. 


İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm 2013!


122 hektar alan dönüşecek

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yer alan 2 mahalle bulunuyor. Dönüşüm için düğmeye basılan Aktepe ve Emrez mahallelerinde toplam 122 hektar alan yenilenecek. 


13 bin konutluk proje

Yaklaşık 15 bin 372 kişinin yaşadığı Aktepe ve Emrez mahalleri dönüşümle birlikte 55 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Bölgede eski yapılar yıkılarak yerlerine 13 bin yeni ve modern konut yapılacak. 


İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm 2013!


İzmir’in en avantajlı lokasyonları arasında yer alan bölge, İzmir-Aydın çevre yolu ve İzmir-Çeşme otobanının kesiştiği yerde bulunuyor. İZBAN Aliağa-Menderes Banliyö hattının da hemen yanından geçtiği bölgede  İzmir  Fuarı’nın da karşısında yapılacak olması bir başka önemli avantaj olarak öne çıkıyor. 


İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm 2013!


İzmir’in en büyük dönüşüm alanı

İzmir’de 122 hektarlık alanda en büyük kentsel dönüşüm ve gelişim alanının Aktepe ve Emrez mahallelerinin olduğuna dikkat çeken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Aktepe ve Emrez’de oturan vatandaşlarımız başta olmaz üzere kentsel dönüşümün uygulanacağı bölgelerde oturanlar dikkatli olsun. Bugünlerde arsalarını satın almak için kapılarını çalanlar olacaktır. Sakın satmayın, gelenlere aldanmayın” diye konuştu.


İzmir’e model olacak 

İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüklerini vurgulayan Şenol, kentsel dönüşümün en kolay şekilde uygulanacağı Aktepe ve Emrez mahallelerinin İzmir’e model olacağını söyledi.


 İzmir Gaziemir kentsel dönüşüm 2013!


Kamuya ait boş alanda yeni binalar yükselecek

Dönüşüm bölgesindeki alanların çoğunun kamuya ait geniş boş araziler olduğunu açıklayan Şenol, “Aktepe ve Emrez mahalleri dönüşümün en kolay uygulanacağı bölge. Çünkü burada çoğunluğu kamuya ait geniş boş alanlar var. Yeni binalar bu boş alanlara yapılacak. İnsanlarımız kiraya çıkmak zorunda kalmadan yeni evlerine geçebilecekler. Çalışmalar yerinde yapılacak ve kimse evlerine terk etmek zorunda kalmayacak” dedi.  


18 aydır çivi bile çakılamıyor

Bölgede kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinin ardından bakanlık onayının gecikmesi nedeniyle 18 aydır çivi bile çakılamadığına dikkat çeken Şenol, “Bu bölgede oturanlar şu ana kadar çok mağdur oldular. Bölge kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinin ardından bakanlık onayının gecikmesi nedeniyle orada 18 aydır çivi bile çakılamıyor. Ancak vatandaşlarımız bize güvensin. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa vatandaşlarımızın daha sağlıklı bilgi alması için iletişim ofisi kuruyoruz. Gaziemir Belediyesi olarak vatandaş ile yükleniciler arasında köprü olacağız. Bina, arsa, ağaç ve yapılar tek tek değerlendirilecek. Kimse merak etmesin. Halkımızın en büyük güvencesi biziz, haklarını kimseye yedirmeyiz”  şeklinde konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön